• Festival podnikavosti -Rozbehni sa

          • Dňa 16.4 sme sa my žiaci 2.A Kristína Chromeková, Karin Kopcsáková, Viliam Slašťan a Diana Vaššová spolu  s pani Gabikou Antalovou zúčastnili Festivalu podnikavosti "Rozbehni sa"  na Ekonomickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Vypočuli sme si prednášku o tom ako si založiť vlastný biznis od úspešnej podnikateľky Oľgy Marekovej, aj prezentácie študentov o ich vlastných nápadoch na produkty. Zapojili sme sa do súťaže, kde sme mali z 5tich eur zarobiť behom hodiny čo najviac peňazí. Síce sme neboli medzi víťazmi ale odniesli sme si množstvo zážitkov a inšpiráciu na naše podnikanie. Po vyhlásení víťazov 300 eurových poukážok na rozbehnutie vlastných nápadov na podnikanie, sme sa odfotili s moderátorom Jurajom Kováčom a špeciálnymi hosťami.

            On April 16th, the students of class 2.A Kristína Chromeková, Karin Kopcsáková, Viliam Slašťan Diana Vaššová along with mrs. Antalová participated in a festival of entrepeneurship "Rozbehni sa“  in  the University UMB Banská Bystrica  They heard presentations about starting your own business and presentations of students who have started their own business already, introducing their products. They also took part in a competition, where they had to make as much money from 5€ in an hour as possible. At the end, after announcing the winners of 300€ vouchers for students' own businesses, they took a photo with the moderator Juraj Kováč, along with special guests who were there.

            Vilko Slašťan 2.A 

            G. Antalová 

        • 2.miesto pre EGT v krajskom kole v Mixvolejbale
          • 2.miesto pre EGT v krajskom kole v Mixvolejbale

          • Dňa 16.4. 2024 sme sa zúčastnili krajského kola v MIXVOLEJBALE stredných škôl.

            Naši EGeŤáci  hrali veľmi dobre a postupne sa prebojovali až do finále. V konečnom hodnotení sme obsadili 2.miesto, prehrali sme len so Strednou športovou školou BB.

            Za reprezentáciu školy ďakujeme družstvu v zložení: Matej Hudec I.A, Soňa Medveďová I.B, Erik Leonard  Gombár II.A, Bianka Sýkorová II.A, Adrián Ottinger III.A, Lucia Ďurišková IV.A, Sabina Lauríková IV.A.

          • Duchovná pieseň 2024

          • Nový úspech našej školy:

            Andrea Rapčanová (1.B) - Zlaté pásmo

            Súťaž: Duchovná pieseň 2024
            Kolo: Seniorátne kolo

            Blahoželáme k získaniu zlatého pásma speváckej súťaže a postupu do celoslovenského kola.

          • Deň narcisov 18. apríla 2024

          • Deň narcisov 2024

            Milí rodičia a priatelia našej školy,
             

            Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

            Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

            Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

            Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

            Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

            Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

            Košice – OC Aupark,

            Martin – OC Galéria

            Banská Bystrica – OC Európa

             

            Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

             

        • Detičky z Muránskej Dlhej Lúky na návšteve v EGT - Greenture pomáha
          • Detičky z Muránskej Dlhej Lúky na návšteve v EGT - Greenture pomáha

          • Vo štvrtok 4.4.2024 sa v priestoroch našej školy, pod vedením študentskej firmy Greenture uskutočnilo jedinečné a nezabudnuteľné podujatie pre detičky zo znevýhodnených rodín z Muránskej Dlhej Lúky. Spoločne sme strávili príjemné popoludnie plné zábavy, hier a vzdelávania.

            Naše stretnutie začalo s úvodným uvítaním, po ktorom sme sa pustili do rôznorodých aktivít. Detičky mali možnosť preskúmať našu školu a dozvedieť sa viac o tom, ako sa učíme pomocou moderných technológií, ako sú tablety. Táto prehliadka im poskytla pohľad do nášho každodenného života a vzdelávania.

            Následne sme sa venovali teambuildingovým aktivitám, ktoré nám pomohli posilniť naše vzťahy a spoluprácu. Tak, ako to robievame my, firemníci. Spoločným úsilím sme prekonávali rôzne výzvy a rozvíjali zručnosti ako tímová práca, komunikácia a podpora.

            Najväčším vrcholom podujatia bola súťaž plná zábavy a napätia. Detičky sa s hravým duchom zapájali do rôznych hier a aktivít, čo prispelo k ešte väčšej atmosfére radosti.

            Okrem nezabudnuteľných zážitkov sme detičkám odovzdali aj oblečenie, ktoré sme zozbierali na charitatívnom bazáriku. Bazárik firemníci organizovali v marci v rámci dňa recyklácie. Fungoval vo forme swapu, každý mohol niečo priniesť, vymeniť si svoje oblečenie za nové, alebo si jednoducho niečo zakúpiť. Zo získaných finančných prostriedkov sme nakúpili ceny a milé veci, ktoré detičky môžu využiť vo svojom každodennom živote.

            Na záver každý účastník dostal medailu a diplom ako symbol úspešného absolvovania našej dobročinnej aktivity. Tieto malé gestá nám všetkým pripomenuli dôležitosť pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú, a zanechali v nás nezmazateľný dojem.

            Spoločné popoludnie s detičkami zo znevýhodnených rodín z Muránskej Dlhej Luky bolo nielen o zábave a hrách ale predovšetkým o solidarite, láskavosti a spoločnej snahe urobiť svet lepším miestom pre všetkých. Sme vďační, že práve JA Slovensko a naša škola nás motivuje pomáhať druhým, ktorí rovnaké šťastie ako my nemajú.

            Text: Nina N. Vavreková (IV.B)

            Foto: - greenture -

            Bazárik

            Last Thursday, our school hosted a special event organized by the student company Greenture,  with childrens from disadvantaged families from Muránska Dlhá Lúka. We spent a delightful afternoon together, filled with fun activities, games, and learning. The event began with a warm welcome, followed by various activities allowing the children to explore our school and learn about our use of modern technologies like tablets. We then engaged in team-building activities to strengthen relationships and collaboration, followed by a fun competition that added to the joyful atmosphere a little spark. Additionally, we provided the children with clothing collected from a charity bazaar held the previous week, and each participant received a medal and diploma as a symbol of completing this nice activity.

            This afternoon was not just about fun and games but also about solidarity, kindness, and our collective effort to make the world a better place for everyone. We are grateful to JA Slovakia and our school for motivating us to help those in need.

            Text: Nina N. Vavreková (IV.B)

            Foto: - greenture -

          • Projekt FAST HEROES

          • Ako jedna z mála stredných škôl a gymnázií sme sa zapojili do 4.ročníka projektu FAST HEROES.

            Je to prevenčný program určený pre deti základných škôl a stredoškolákov, aby sa naučili včas rozpoznať príznaky cievnej mozgovej príhody u svojich príbuzných a tým prispeli ku záchrane životov a zdravia .

            Cievna mozgová príhoda patrí medzi jednu z najčastejších príčin úmrtí a invalidizácie našich obyvateľov.

            Žiaci 2. a 3. ročníka sa počas zážitkového vyučovania sprostredkovaného spoločnosťou Fast Heroes naučia spoznávať príznaky CMP, správne poskytovať prvú pomoc a privolať odbornú pomoc.

            So žiakmi 3. ročníka už máme za sebou prvé lekcie, na ktorých sme sa naučili čo je cievna mozgová príhoda a aké sú najčastejšie príčiny vzniku tejto choroby.

             

            As one of the few high schools and gymnasiums, we participated in the 4th year of the FAST HEROES project.

            It is a prevention program designed for elementary school children and high school students to learn to recognize the symptoms of a stroke in their relatives in time and thereby contribute to saving lives and health.

            Stroke is one of the most common causes of death and disability of our residents. 2nd and 3rd year students will learn to recognize the symptoms of CMP, properly administer first aid and call for professional help during experiential learning facilitated by Fast Heroes.

            With the students of the 3rd year, we have already completed the first lessons, where we learned what a stroke is and what are the most common causes of this disease.

             

            Mgr. Gabriela Antalová

          • Zelený certifikát pre našu školu za zber elektroodpadu

          •     Vážený partner,Spoločnosť SEWA, a.s. postupne nahrádza papierovú dokumentáciu elektronickou. Hlavným dôvodom je v čo najväčšej miere eliminovať negatívne dopady našej činnosti na životné prostredie. K zlepšovaniu nášho environmentálneho správania sme sa oficiálne zaviazali ešte v roku 2008, kedy spoločnosť SEWA vstúpila do schémy EMAS (nástroj pre environmentálne manažérstvo a audit).

            Tento rok Vám preto po prvýkrát zasielame Zelený certifikát v elektronickej podobe.

            Zelený certifikát a logo ste získali za odovzdaný elektroodpad a použité batérie v roku 2023. Tento dokument je potvrdením, že Vaša spoločnosť pristupuje zodpovedne k ochrane životného prostredia aj správnym triedením odpadov

            Náš web: https://www.sewa.sk/sluzby/bezplatny-zber-elektroodpadu/, prostredníctvom ktorého môžu aj Vaši partneri a klienti využiť služby SEWA na bezplatný odvoz svojho elektroodpadu a použitých batérií.

            Sledujte nás aj na Facebooku, kde sa dozviete viac o triedení a recyklácii elektroodpadov.

            Ďakujeme, že ste našimi partnermi.

            S pozdravom

            Mgr. Martin Achberger

            senior koordinátorlogistiky a projektov

            Dear Partner,SEWA, a.s. is gradually replacing paper documentation with electronic documentation. The main reason for this is to eliminate as much as possible the negative impact of our activities on the environment. We officially committed ourselves to improving our environmental performance back in 2008, when SEWA joined the EMAS scheme (Environmental Management and Audit Scheme). This year we are therefore sending you our Green Certificate in electronic form for the first time.

            The Green Certificate and the logo for the e-waste and used batteries handed over in 2023. This document is a confirmation that your company is taking a responsible approach to environmental protection, including by sorting waste correctly.

            If you would like to participate with us in spreading the idea of environmental protection through the correct sorting of e-waste and its ecological recycling, you can link the logo to our website: https://www.sewa.sk/sluzby/bezplatny-zber-elektroodpadu/, through which your partners and clients can also use SEWA´s services to collect their e-waste and used batteries free of charge.

            Follow us also on Facebook to learn more about sorting and recycling e-waste.

            Thank you for being our partners.

            Best regards

            Mgr. Martin Achberger

            Senior CoordinatorLogistics and Projects

        • Teambuilding študentskej firmy Greeenture
          • Teambuilding študentskej firmy Greeenture

          • Študentský tím firmy Greenture sa rozhodol v utorok večer prežiť nezabudnuteľný overnight plný tímového budovania a prípravy na nadchádzajúci veľtrh podnikateľských talentov v Bratislave.

            Po príchode do školy sme sa pustili do práce s plným nasadením. Spojili sme sily, lepili, strihali, vytvárali kašičky a balili objednávky, neustále sa inšpirovali a podporovali navzájom. Dokonca sa nám podarilo dokončiť projekt, na ktorom sme intenzívne od septembra pracovali. Ten však pre Vás ostane ešte ako tajnosť. Atmosféra bola plná energie aj neskoro večer, ako sme sa pripravovali na veľkú udalosť, ktorá nás čaká. Každý moment, ktorý sme spoločne strávili, posilnil puto v tíme a zanechal spomienky. Robili sme rôzne spoločné hry, techniky na odbúravanie stresu a dokonca zdieľali energiu počas meditácie. Spoločný večer priniesol svoje ovocie a my sme sa náramne posunuli v prípravách na veľtrh.

            Tešíme sa, že budeme mať možnosť zdieľať našu vášeň pre zdravý životný štýl a predstaviť naše zelené kašičky aj ostatným.

            Text: N. N. Vavreková (IV.B)

            Foto: - greenture -

            The student team of Greenture company decided to spend an unforgettable overnight full of team building and preparation for the upcoming business talents fair in Bratislava.

            After the arrival, we  started on our work with full dedication. We joined forces, glued, cut, created mixtures, and packed orders, constantly inspiring and supporting each other. We even managed to complete a project that we have been working on intensively since September. However, that will remain a secret for you. The atmosphere was full of energy even late in the evening as we prepared for the big event ahead. Every moment spent together strengthened our bond as a team and left memories. We engaged in various team-building activities, tried stress-relief techniques, and even shared energy during meditation. The shared evening truly paid off , and we made great progress in preparing for the fair.

            We are excited to share our passion for a healthy lifestyle and introduce our zelené kašičky to others.

            Text: N. N. Vavreková (IV.B)

            Foto: - greenture -

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • V najväčšej medzinárodnej matematickej súťaži pre žiakov základných a stredných škôl si dnes zasúťažilo 54 žiakov našej školy.

            Zaradení boli v troch kategóriách: Kadet 9 (prváci), Kadet G12 (druháci a tretiaci) a Junior G34 (štvrtáci a piataci). V každej kategórii riešili žiaci test so zaujímavými a zábavnými úlohami s výberom odpovede. Súťažné úlohy sú dobrou skúsenosťou na lepšie zvládnutie dôležitých školských testovaní či prijímacích skúšok.

            Vyhlasovateľom súťaže je asociácia Kangourou sans frontiéres so sídlom v Paríži, organizátorom v Slovenskej republike je Talentída, n. o.

            Text a foto: J. Szczyrbová

        • Krajské kolo v bedmintone.
          • Krajské kolo v bedmintone.

          • Dňa 21.3.2024 sme sa zúčastnili krajského kola v bedmintone družstiev. Naše dievčatá obsadili 2.miesto zo šiestich zúčastnených škôl.

            Text a foto: - egt - 

        • Odovzdávanie zlatých cien programu DofE -Cena vojvodu z Edinburghu
          • Odovzdávanie zlatých cien programu DofE -Cena vojvodu z Edinburghu

          • 19.3. 2024 sme sa zúčastnili odovzdávania zlatých cien programu DofE (Cena vojvodu z Edinburghu). Ceremónia sa konala v Bratislave v NR SR na Župnom námestí, kde bolo ocenených 161 Dofákov z celého Slovenska, vrátane nás 2 žiačok z 5.A. V úvode sa nám prihovoril veľvyslanec z Veľkej Británie Ric Todd a virtuálne, prostredníctvom videa, aj vojvoda z Edinburghu princ Philip. Ceny nám odovzdali známe osobnosti Slovenska.Chceli by sme poďakovať pani riaditeľke, že nás podporuje v programoch ako je DofE, kde sa máme možnosť osobnostne rozvíjať a hlavne by sme chceli veľmi pekne poďakovať pani učiteľke a zároveň našej DofE koordinátorke Gabike Antalovej, ktorá nás po celý čas plnenia DofE aktivít podporovala a pomáhala nám či už pri výbere aktivít, alebo pri príprave na expedíciu. Vďaka patrí aj našim hodnotiteľom a pani učiteľke Kubinskej, ktorá nás počas oceňovania sprevádzala.

            Lenka Bubelínyová a Julka Borošová

            19.3 was the day that our students attended warding ceremony of the golden medal for their achievement in the Duke of Edinburgh program.The ceremony held place in the national council of Slovak republic in Bratislava, where 161 students have been rewarded with this medal, including 2 students from 5.A. At the beginning of the ceremony, the ambassador from Great Britain and did a speech congratulating these ambitious young people together with the Duke of Edinburgh which did it via online platform. These medals had been given to students by famous celebrities from Slovakia. We would like to thank our headmistress,for supporting our journey

        • Simulované študentské voľby
          • Simulované študentské voľby

          • V utorok 19. marca 2024 sa na našej škole uskutočnili simulované študenstké volby na prezidenta Slovenskej republiky. Opravnenými voličmi našej školy boli všetci žiaci, ktorí dosiahli ku dňu volieb 15 a viac rokov. Členovia volebnej komisie boli zástupcova školského parlamentu - Jonáš Bábela (IV.B), Denis Dovala (V.B), Gréta Zacherová (III.A) a Kristína Chromeková (II.A).

            Výsledky budú zverejnené po prvom kole prezidenských volieb.

            Ďakujeme vedeniu školy za možnosť vyskúšať si voľbu prezidenta Slovenskej republiky.

            Text: K. Chromeková (II.A)

            Foto: - egt - 

            On Tuesday 19th March 2024 simulated elections for president of Slovak republic took place at our school. Eligible voters for elections were students at our school that reached 15 years to this day (the day of elections). Members of the electoral commission were students from school parliament- Jonáš Bábela (IV.B), Denis Dovala (V.B), Gréta Zacherová (III.A) a Kristína Chromeková (II.A). 

            The results will be published after first round of presidential elections. 

            We are grateful to our school management for the opportunity to try the election of the president of Slovak republic.

            Text: K. Chromeková (II.A)

            Foto: - egt - 

             

        • Návšteva Domova dôchodcov v Tisovci
          • Návšteva Domova dôchodcov v Tisovci

          • Vybraní žiaci druhého ročníka navštívili seniorov v Domove dôchodcov v Tisovci. Spoločne s nimi si zaspievali dve piesne. Jednou z nich bola pieseň Kríž je znakom spásy. Práve kríž bol hlavným posolstvom, s ktorým tam žiaci prišli. Aktivita, ktorú si pripravili pozostávala z lepenia malých tmavých „škvŕn“ na papierové makety bielych krížov. Na stretnutí zaznela suma evanjelia: „Lebo tak Boh miloval svet, že svojho jednorodeného Syna dal, aby nezahynul, ale večný život mal každý, kto verí v Neho.“ (J 3:16) Malé „škvrny“ na papierovom kríži predstavujú naše hriechy. Práve tie chce Pán Ježiš vziať a cez obeť na dreve kríža nám ponúknuť odpustenie hriechov a večný život. Vyrobené kríže ostanú pripomienkou nielen obeti Pána Ježiša, ale tiež tohto milého stretnutia.

            Text: Guzmová E.

            Foto: Vaculčiak N.

             

            Selected second-year students visited seniors in the Retirement Home in Tisovec. They sang two songs together with them. One of them was the song The Cross is a Sign of Salvation. The cross was the main message that the students came there with. An activity they prepared was gluing small dark "spots" onto paper models of white crosses. The sum of the gospel was heard at the meeting: "For God so loved the world, that he gave his only begotten Son, that whoever believes in him may have eternal life." (J 3:16) The small "spots" on the paper cross represent our sins. Jesus wants to take them and through the sacrifice on the wood of the cross he wants to forgive us our sins and give us eternal life. The crosses will be not only the reminder of the sacrifice of the Lord Jesus, but also of this lovely meeting.

             

            Text: Guzmová E.

            Photo: Vaculčiak N.

        • EGT & GLOBAL MONEY WEEK
          • EGT & GLOBAL MONEY WEEK

          • Naša škola sa zapojila do celosvetového podujatia Global money week (Svetový týždeň peňazí). Pod záštitou Národnej banky Slovenska sa v týždni od 18.3 do 24.3. konajú rôzne vzdelávacie aktivity na podporu finančnej gramotnosti. K tomuto cieľu sme chceli prispieť aj my a tak sme sa rozhodli zorganizovať rovesnícke vzdelávanie pre žiakov ZŠ v Tisovci. Traja naši maturanti – Denis Dovala, Nelka Chlebušová a Sebastian Gabriel si pripravili vyučovaciu hodinu s aktivitami podporujúcimi rozumné finančné rozhodnutia. Hlavná myšlienka, Plan your money, plan your future ( Urob si finančný plán, aby tvoja budúcnosť rástla), sa niesla celým stretnutím. Žiaci napr. dostali dva cenovo odlišné produkty.  Mali si vybrať jeden z nich a svoj výber odôvodniť. Následne mali odhadnúť cenu produktov. Na záver odznela pozitívna spätná väzba, v ktorej okrem iného žiaci ZŠ zosumarizovali nové poznatky z hodiny.

            Text a foto: Guzmová E.

            Our school participates in the World Money Week worldwide events. Under the auspices of the National Bank of Slovakia, in the week from 18.3 to 24.3. various educational activities are underway to support financial literacy. We also wanted to contribute to this goal, so we decided to organize peer education for elementary school students in Tisovec. Three of our high school graduates – Denis Dovala, Nelka Chlebušová and Sebastian Gabriel prepared a lesson with activities supporting sensible financial decisions. The main idea, Plan your money, plan your future (Make a financial plan for your future to grow), was carried throughout the meeting. Pupils received two products with different prices. They had to choose one of them and justify their choice. Subsequently, they had to estimate the price of the products. At the end, there was a positive feedback, in which, among other things, elementary school students summarized the new knowledge from the lesson.

            Photo and text: Guzmová E.

        • Aj tento rok Girl's Day
          • Aj tento rok Girl's Day

          • Cieľom podujatia je predstaviť svet IT a moderných technológií dievčatám vo veku 15 – 19 rokov a priblížiť im, aké možnosti štúdia, práce či podnikania im sektor ponúka.

            viac info na https://girlsday.sk/o-girls-day/

            POZOR: Registrácia začína už v pondelok 25.3.2024

        • Tretí stredoslovenský debatný turnaj
          • Tretí stredoslovenský debatný turnaj

          • Naši debatéri sa opäť zúčastnili  tretieho, ale aj záverečného  stredoslovenského debatného turnaja , ktorý sa konal v Žiline. Turnaj je súčasťou debatnej ligy, ktorú organizuje Slovenská debatná asociácia. Našu školu reprezentovali dva tímy EGT 1 a EGT 2. Za tím EGT 1 súťažili Jonáš Bábela, Viktor Kamenský a Grétka Zacherová a za tím EGT 2 nováčikovia Adam Rohožník, Zoja Vargicová a Nina Kurtíková. Debatovali sme dve debaty, prvá na vopred zadanú tézu, druhá  na improvizovanú tézu. Tézy boli z oblasti politiky, morálky a práva. Tímu EGT 1 sa podarilo zvíťaziť v oboch debatách, zatiaľ čo tím EGT2 zvíťazil v jednej debate. Síce sa nám nepodarilo predebatovať sa do finále slovenskej ligy, no už teraz sa tešíme na ďalšiu debatnú sezónu.

            Ak bilancujeme môžeme povedať, že debatnú ligu sme začali na jeseň začiatočníckym turnajom, kde tím  EGT 1 zvíťazil v troch zo  štyroch debát a Jonáš Bábela sa umiestnil aj v poradí rečníkov ako tretí najlepší debatér. Začiatkom decembra 2023 sme boli taktiež v Žiline ako účastníci stredoslovenskej debatnej ligy. Tam obidva tímy zvíťazili v dvoch zo štyroch debát. V našej práci chceme pokračovať aj naďalej a veríme, že sa nám podarí prebojovať  sa aj na celoslovenské finále.

            Text: V. Kamenský (III.A)

            Foto: J. Ovčiariková

        • Školské kolo biblickej olympiády z ev. náboženstva
          • Školské kolo biblickej olympiády z ev. náboženstva

          • Dvanásti žiaci v zastúpení všetkých ročníkov sa v piatok 15.3.2024 zúčastnili seniorátneho kola biblickej olympiády z evanjelického náboženstva. Olympiáda prebiehala v programe EduPage formou otvoreného testu. Do celoslovenského kola postupujú riešitelia s najvyšším počtom bodov za seniorát a školu. Našim žiakom držíme palce :-)

            Foto a text: Guzmová E. 

            Twelve students representing all grades took part in the seniorats round of the Bible Olympiad on Evangelical religion on Friday 15th of March. The Olympiad took place in the EduPage program in the form of an open test. The solvers with the highest number of points for seniorats and the school advance to the national round. We keep our fingers crossed for our students :-)

            Photo and text: Guzmová E. 

        • Maturitné skúšky "EČ a PFIČ 2024"
          • Maturitné skúšky "EČ a PFIČ 2024"

          • V 11. marcovom týždni 2024 sa konali na celom Slovensku písomné maturitné skúšky zo slovenského jazyka a literatúry, anglického jazyka a matematiky. Na našej škole tohto roku okrem predsedov a koordinátorov maturitných skúšok priebeh monitorovala aj redaktorka rádia Regina pani Mariana Kovačechová, ktorá poskytovala počas dňa čerstvé informácie v médiách.

            Študentom prajeme veľa šťastia a správne myšlienky pri ústnych maturitných skúškach.

            Text a foto: - egt -