• Vzácna návšteva.

          • V nedeľu 9.októbra 2022 si Evanjelický cirkevný zbor v Tisovci pripomínal 190. výročie posvätenia chrámu. Kazateľom Služieb Božích bol generálny biskup Mgr. Ivan Eľko, ktorý následne navštívil aj našu školu. V sprievode riaditeľky školy Mgr. Miroslavy Štefánikovej, emeritnej riaditeľky školy PhDr. Heleny Pašiakovej PhD. a farára  cirkevného zboru v Tisovci Mgr. Filipa Púpalu si pozrel školu a zoznámil sa s jej históriu. Zápisom do kroniky školy vyjadril generálny biskup Ivan Eľko prianie, aby sa všetkým v škole dobre žilo a pracovalo.

             

            On Sunday, October 9, 2022, the Evangelical church choir in Tisovec commemorated the 190th anniversary of the church building. The preacher fot the Divine Services was General Bishop Mgr. Ivan Eľko, who subsequently also visited our school.  He was accompanied by the school director Mgr. Miroslava Štefániková, emeritus director of the school PhDr. Helena Pašiaková and the Tisovec lutheran church pastor Mgr. Filipa Púpala visited the school and got acquainted with its history. By writing in the school's chronicle, General Bishop Ivan Eľko expressed his wish that everyone at the school would have a good life and work.

        • ŠTRBArace 2022
          • ŠTRBArace 2022

          • Dňa 5 októbra 2022 sme sa zúčastnili prekážkového behu žiakov a žiačok stredných škôl na Štrbskom Plese. Trať bola postavená pod skokanskými mostíkmi a v bežeckom areáli. Na trati sa nachádzali rôzne prekážky napr. slalom do kopca a z kopca, preskakovanie rôznych prekážok, plazenie v bahne a podobne. Pretekov sa zúčastnilo 64 škôl z celého Slovenska a my sme sa umiestnili na 29. mieste.  Medzi jednotlivcami sa umiestnil Róbert Biž na 37.mieste zo 151 pretekárov. Družstvá boli zložené z dvoch chlapcov a dvoch dievčat. Zloženie nášho družstva Róbert Biž, Samuel Kuchta, Alexandra Štempelová a Petra Porubiaková.

          • Vyhodnotenie Dňa športu a Dňa jazykov na EGT.

          •  

            V tomto školskom roku sme z dôvodu upršaného  počasia  pripravili športové disciplíny v rámci Dňa športu v budove školy. Triedy medzi sebou súťažili v  10 hodnotených disciplínach popri ktorých riešili aj úlohy z európskych jazykov. Víťazné triedy boli vyhlásené a odmenené 4.10.2022 na ,,chapeli „ v kultúrnom dome.

            Výsledky tried – Deň športu:

            1.miesto – 3.A trieda (86 bodov)

            2.miesto – 4.A trieda (80 bodov)

            3.miesto – 2.B trieda (70 bodov)

             

            Výsledky tried – Deň jazykov:

            1.miesto – 3.B trieda (34 bodov)

            2.miesto – 4.A trieda (32 bodov)

            3.miesto – 3.A trieda (31 bodov)

             

            Víťazným triedam gratulujemeJ

        • Deň športu na EGT
          • Deň športu na EGT

          • V rámci #BEACTIVE DAYS sa dňa 28.9.2022 sa na našej škole uskutočnil Deň športu, počas ktorého si žiaci poriadne zašportovali a zmerali svoje sily v rôznych disciplínach (štafetový beh, Workoutové súťaženie, skok do diaľky, plank, zhyby a iné). Po ukončení sa žiaci presunuli na Bakulínyho ulicu, kde sa už tradične uskutočnil memoriál behu  Petra Šóšika, tento rok už po 22-krát. Beh organizujeme na počesť nášho  bývalého študenta, ktorý tragicky zahynul a takýmto spôsobom si chceme uctiť  Peťovu pamiatku. Konečne sa dnes na nás usmialo slniečko a beh bol o to príjemnejší. Žiakom nechýbala prirodzená súťaživosť a výsledky  behu sú nasledovné:

            Dievčatá:

            Mladšie žiačky                    

            1. Miesto: Vaššová  I.A       3:42
            2. Miesto:  Skladaná I.A      3:45
            3. Miesto: Lajčáková II.A    3:46

            Staršie Žiačky

            1. Miesto: Adameková  IV.A             4:11:44
            2. Miesto: Durišková III.A                 4:18
            3. Miesto:  Štempelová III.B             4:23

            Chlapci :

            Mladší žiaci

            1. Miesto: Kuchta II.B         3:33:57
            2. Miesto: Gombár  I.A       3:37
            3. Miesto: Sokol I.A             3:56

             

            Starší žiaci

            1. Miesto: Biž  III.A              3:17:74
            2. Miesto: Kuvik  IV.A           3:44
            3. Miesto: Šturmankin III.A   3:56

             

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom srdečne gratulujeme!

            On 28.09.2022 a sports day took place in our school, during which students did a lot of exercises and compared their strength in all kinds of disciplines (relay run, workout competitions, long jump, plank, pullups, etc.). Later, students moved to Bakulínyho street, where a running memorial of Peter Šóšik was traditionally held for the 22nd time. We organise this run to honour the memory of our former student, Peter, who died tragically. The long-awaited sunshine made the run more pleasant. Students were very competitive and here are the results of the run:

            Girls:

            Younger students

            1. Place: Vaššová I.A                        3:42
            2. Place: Skladaná I.A                       3:45
            3. Place: Lajčáková II.A                    3:46

            Older students

            1. Place: Adameková IV.A                 4:11:44
            2. Place: Ďurišková III.A                     4:18
            3. Place: Štempelová III.B                 4:23

            Boys:

            Younger students

            1. Place: Kuchta II.B            3:33:57
            2. Place: Gombár I.A           3:37
            3. Place: Sokol I.A                3:56

            Older students

            1. Place: Biž III.A                  3:17:74
            2. Place: Kuvik IV.A              3:44
            3. Place: Šturmankin III.A   3:56

             

            We thank to all of the participants and congratulations to the winners!

          • Biela pastelka

          • Každoročne sa naša škola zapája do rôznych charitatívnych akcií a zbierok. Jednou z nich je aj zbierka pre Úniu slabozrakých a nevidiacich Biela pastelka. 

            Chceme Vám všetkým, ktorí ste prispeli veľmi pekne poďakovať. Sme škola, ktorá vyzbierala najvyššiu sumu v okrese Rimavská Sobota  ( 160, 86 eur) 

            Srdečne nám pogratuloval aj dlhoročný spoluorganizátor zbierky pán Ján Zán st., ktorému dakujeme za skvelú spoluprácu.

            Mgr. G. Antalová

        • Exkurzia -  Osvienčim, Krakov
          • Exkurzia - Osvienčim, Krakov

          • V dňoch od 20.9. – 22.9. 2022 sme sa my, žiaci 4. a 5. ročníka, vybrali na edukatívny výlet do Poľska. Náš výlet sme začali návštevou židovského múzea, kde sme sa dopočuli o histórii poľských Židov pred začiatkom 2. svetovej vojny. Následne na to sme mali prehliadku kultúrnych pamiatok v meste Osvienčim, ktorú si pripravili naše spolužiačky. Prvý deň sme ukončili voľným programom a spoznávaním okolia.

            Na ďalší deň sme sa už v skorých ranných hodinách vybrali na miesta koncentračného tábora. Ako prvé sme podstúpili 4 hodinovú prehliadku Auschwitzu a následne na to sme sa presunuli do Auschwitz – Birkenau, kde sme strávili 2 hodiny spoznávaním miesta a jeho minulosti. Po náročnej prehliadke sme sa presunuli do druhého najväčšieho mesta v Poľsku, Krakova.

             Posledný deň sme si spríjemnili návštevou mesta Krakov a jeho židovskej štvrti, kde si taktiež naši spolužiaci pripravili zopár náučných prehliadok a ukázali nám krásne historické miesta.

             V mene oboch ročníkov sa chceme poďakovať aj našim učiteľkám, ktoré to s nami absolvovali a taktiež aj za možnosť prežiť nezabudnuteľné zážitky, na ktoré budeme dlho spomínať.

            From 20.09. to 22.09. 2022, the students from 4th and 5th year went on an educational trip to Poland. Our trip started with a visit to the Jewish museum, where we learnt about the history of Polish Jews before the second world war started. After the visit, we had a historical tour of the city of Oswiecim. We focused on cultural monuments in the city. This tour was prepared by our classmates. We finished the first day with an open programme and had time to explore the surroundings.

            The next day, in the early morning hours, we travelled to a concentration camp. First, we went on a 4-hour tour in Auschwitz, after that we travelled to Auschwitz – Birkenau, where we spent 2 hours discovering the local area and its history. After an exhausting tour, we moved to the second biggest city in Poland, Krakow.

            The last day was about discovering the city of Krakow. We visited a Jewish neighbourhood. Our classmates also prepared a visit to the historic part of the city and showed us some astonishing historical monuments.

            On behalf of both years, we want to thank our teachers who went with us. We are so thankful for the opportunity to make new and exciting memories. This experience was something we will remember for many years to come

        • Finančná gramotnosť
          • Finančná gramotnosť

          • V rámci mesiaca finančnej gramotnosti sa na našej škole uskutočnilo rovesnícke vzdelávanie určené pre žiakov 1. ročníka. Tému o bankových produktoch pre mladých odprezentoval Denis Dovala – žiak 4. ročníka. Zameral sa hlavne na študentské účty a praktické rady spojené s ich využívaním v priestore elektronického bankovníctva. V závere hodiny sa rozprúdila debata o rôznych ekonomických témach.

            September is the month of financial literacy. That was the reason to organize a peer education for first year students about bank products. The bank products for young people were introduced by Denis Dovala – 4th grader of EGT. He focused on students´ accounts and talked about the use of internet banking. At the end of the lesson, there was a discussion about different topics from the economy.

          • Víťazné triedy školskej súťaže si užili svoje ceny:)

          • V školskom roku 2021/2022 mali žiaci možnosť získať body pre svoju triedu v 59 hodnotených aktivitách. Na konci školského roku sme spoznali 3 víťazné triedy, ktoré si mali možnosť užiť ceny hneď prvý týždeň v tomto školskom roku. III.A trieda (tohtoročná IV.A) jasne zvíťazila s počtom bodov 833 a užila sa wellness deň s triednou učiteľkou Miriam Kubinskou. II.B trieda (tohtoročná III.B) obsadila 2.miesto s počtom bodov 755 a žiaci si vychutnali pizzu, ktorú im servírovala triedna učiteľka Erika Guzmová a riaditeľka školy Miroslava Štefániková. Tretie miesto s počtom bodov 601 patrí II.A triede (tohtoročná III.A), ktorá si pochutnala na čokoládovo - ovocnej torte v spoločnosti triednej učiteľky Janky Potančokovej. Víťazným triedam gratulujeme a v súťaži pokračujeme aj v tomto školskom roku.

          • Teambuilding prvákov

          • Prváci začali nový školský rok už tradične teambuildingom.

            V dňoch 6.9 až 8.9. sa 33 zvedavých prvákov spolu s triednou učiteľkou pani Antalovou a lektorkami anglického jazyka Ms. Clarou Rich a Ms. Michelle van Wick zúčastnili trojdňového pobytu na chate Zbojská.

            V krásnom prostredí okolitej prírody a  vyborným jedlom na chate sme sa zoznamovali, spoznávali a hlavne dobre bavili rôznymi hrami. Keďže sa nám rozpršalo, v príjemnom prostredí chaty sme sa naučili základy prvej pomoci, aby sme boli pripravení hneď ráno vyraziť na účelové cvičenie s pánom Mgr. Jánom Štefánikom.  Urobili sme si túru na Kučelach a tí zdatnejší až ku prameňu Rimavy. V stredu nás navštívila pani fárarka Michaela Púpalová , ktorá nám predstavila školu ako miesto kresťanského spoločenstva a porozumenia.

            Gabriela Antalová

             

            First years‘ teambuilding

            Our first graders begun this school year as traditionally with teambuilding.

            During the days of 6th- 8th September, teambuilding of 33 young students, their class teacher Mrs. Antalová and English lectors Ms. Clara Rich and Ms. Michelle van Wick, took place at cottage Zbojská.

            We got to know each other better, talked and played a lot together and most importantly enjoyed our three-day stay at a cottage with delicious food surrounded by beautiful nature. Even though the weather changed and it started to rain there wans’t a place for bordom. During the rainy day, we learned about first aid to be prepared for a hike with Mr. Štefánik. We went hiking at Kučelah and the Rimava spring. Ms. Púpalová visited us on Wednesday who tought us about the religious part of our school.

          • Začali sme 31. školský rok!

          • Začali sme 31. školský rok,

            počas ktorého budeme spomínať a pripomínať si to, čo sa nám za tých tridsať rokov podarilo. 

            Otvorenie školského roku začalo Službami Božími a zamýšľali sme sa nad hlavnou témou tohto školského roku  ,,HĽADAJ“, ktorej základ nachádzame v Evanjeliu podľa Matúša, v 6 kapitole,  v 31 – 34 verši. To znamená, že sa popri spomínaní budeme sústreďovať aj na to, aby sme hľadali cesty a možnosti ako sa zlepšovať a posúvať dopredu a hľadali to, čo je podstatné - Kráľovstvo Božie a spravodlivosť.

            Byť spravodlivý nie je pre nikoho samozrejmé. Ježiš hovorí: Spravodlivosť musíme hľadať.

            Prajeme si všetci – žiaci, rodičia, učitelia, zamestnanci aj podporovatelia školy, aby sme mali odhodlanie, silu a odvahu hľadať spravodlivosť, usilovne na sebe pracovať, vzájomne si pomáhať, vedieť si odpúšťať, navzájom sa rešpektovať, byť slušnými a úprimnými vo vzájomnej komunikácii.

             

            Úspešný školský rok 2022/2023

        • Začiatok školského roku 2022/2023
          • Začiatok školského roku 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Začiatok školského roku 2022/2023 na Evanjelickom gymnáziu v Tisovci bude

            v nedeľu 4.septembra 2022 o 15:00 hodine v Evanjelickom kostole v Tisovci.

            Je potrebné, aby žiaci 2. – 5. ročníka potvrdili prehlásenie o bezinfekčnosti na EduPage v časti Žiadosti/Vyhlásenia – Podať žiadosť/vyhlásenie – Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Žiaci 1.ročníka predložia po skončení Služieb Božích triednej učiteľke Mgr. Gabriele Antalovej Vyhlásenie o bezpríznakovosti, ktoré je k dispozícii na stiahnutie na webovej stránke školy v časti DOKUMENTY – Covid usmernenia - Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_2022_23.docx

            Po skončení Služieb Božích bude celoškolské Rodičovské združenie a následne  triedne rodičovské združenia.

        • EGT počas prázdnin
          • EGT počas prázdnin

          • Vedenie Evanjelického gymnázia v Tisovci Vám oznamuje,

            že počas letných prázdnin bude škola pre verejnosť otvorená

             (vstup cez zadný vchod) v pracovných dňoch od 9.00 hod. do 11.00 hod.

            V prípade potreby nás môžete kontaktovať na telefónnom čísle:

            sekretariát školy                 047/55 11 700

             

            Zároveň Vám oznamujeme, že z dôvodu čerpania dovoleniek

            bude škola administratívne zatvorená

            v období od pondelka 18.07.2022 do piatka 12.08.2022.

            naliehavom prípade počas obdobia administratívneho zatvorenia školy

            sa môžete s nami skontaktovať na telefónnych číslach:

             

            • v prípade nejakých špecifických požiadaviek a otázok (vedenie školy)

                               Mgr. Miroslava Štefániková, riaditeľka (Hnúšťa)                      0908 852 995

                               Mgr. Jaroslava Szczyrbová, zást. riaditeľky (Tisovec)             0908 962 319

            • v prípade iných požiadaviek alebo doručenia poštovej zásielky (THP úsek)

                               Ing. Hana Homoľová, zást. pre ekonomické veci (Tisovec)    0911 179 854

                               Mgr. Martina Paľová, sekretárka (Klenovec)                           0903 492 746

             

            Za pochopenie Vám ďakujeme.

          • Záver školského roku 2021/2022

          • Záver školského roku 2021/2022

            Školský rok 2021/2022 sme ukončili Službami Božími v Evanjelickom kostole v Tisovci. Zhodnotili sme školský rok, rozdali ocenenia a poďakovali sa Bohu za to, že pri nás stál aj v náročných chvíľach.

            Ocenení žiaci si prebrali z rúk riaditeľky školy  školský časopis INTELIGENT s ROČENKOU, ktorý je výsledkom práce žiakov školy a prináša zaujímavé články z školských aktivít. Pani učiteľka Hrušková ocenila certifikátmi členov školskej firmy FRAGMENT, ktorá získala v tomto školskom roku množstvo významných ocenení. Pani učiteľka Kobelová vyhlásila výsledky Súťaže Tried. V tomto školskom roku zvíťazila 3.A trieda, na 2.mieste sa umiestnila 1.B trieda a 3.miesto si odnáša 2.A trieda.

            Na záver sa riaditeľka školy poďakovala všetkým učiteľom, nepedagogickým zamestnancom, žiakom, ale aj podporovateľom školy za ich prácu pre EGT. Po skončení Služieb Božích si žiaci prevzali vysvedčenia od triednych učiteliek a na 2 mesiace opustili brány školy.

            Žiakom aj učiteľom prajeme zaslúžený oddych a školský rok 2022/2023 začneme 4. septembra 2022 o 15.00 hodine v Evanjelickom kostole v Tisovci.

             

            End of the school year 2021/2022

            We ended the school year 2021/2022 with the Services of God in the Evangelical Church in Tisovec. We evaluated the school year, handed out awards and thanked God for standing by us even in difficult moments.

            The awarded pupils also took over the school magazine INTELIGENT with the YEARBOOK from the hands of the school principal, which is the result of the work of the school pupils and brings interesting articles from school activities. Mrs. Hrušková awarded the certificates of the members of the school company FRAGMENT, which won a number of significant awards this school year. Mrs. Kobelová announced the results of the Class Competition. This school year, the 3rd A class won, the 1st B class took 2nd place and the 2nd A class took 3rd place.

            In the end, the school principal thanked all teachers, non-teaching staff, students, but also school supporters for their work for EGT. After the Service of God, the students received certificates from the class teachers and left the school gates for 2 months.

            We wish students and teachers a well-deserved rest and the school year 2022/2023 will begin on September 4, 2022 at 3:00 pm in the Evangelical Church in Tisovec.

        • Školská firma Fragment nezaháľa ani po oficiálnom ukončení svojej činnosti.
          • Školská firma Fragment nezaháľa ani po oficiálnom ukončení svojej činnosti.

          • Členovia spoločnosti sa rozhodli zvyšné firemné peniažky minúť zmysluplne a na dobrú vec. Nakúpili hračky a venovali ich deťom na Klinike pediatrickej onkológie a hematológie SZU v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici. Včera, 29.06.2022, ich do nemocnice bola osobne zaniesť prezidentka školskej firmy Liliana Kurtíková️.

        • IKT workshop – 2. ročník
          • IKT workshop – 2. ročník

          • Predposledný školský týždeň tohoto školského roku sme prežili trochu inak. Nesedeli sme celý týždeň v laviciach, nenosili sme si učebnice a ani žiadne preťažené školské tašky. Stačila nám školská technika, dva foťáky, šikovné ruky a trochu kreativity.

            Na začiatku sa každá trieda druhého ročníka rozdelila na menšie skupinky. Niektorí z nás fotili, ďalší upravovali fotky. Iná skupinka vytvárala elektronické ročenky či tablo. Umelecky zdatnejší zase tvorili papierové tablo,... Bol to veľmi zaujímavý a hlavne kreatívny týždeň. Každý si tu prišiel na svoje.

            Náš týždeň tiež obohatili prednášky od pani učiteľky Hruškovej o školskej firme – IKT v praxi. Povzbudila a vyzvala nás k novým nápadom, ktoré budeme potrebovať pri našej firme. Pani učiteľka Antalová nám rozprávala o kyberšikane a poučila nás ako by sme sa mali správať na internete. Pripravila nám tiež kvíz, v ktorom sme mali zhrnutie celej jej prednášky.

            Na konci týždňa sme skonštatovali, to čo sme na začiatku predpokladali – určite nám to dodalo veľa nových vedomostí, ale aj zručností. Produkty sú reprezentatívne. Nemáme sa za čo hanbiť. Užili sme si tento týždeň plný dobrej nálady a dúfame, že našu prácu oceníte aj vy.

            The penultimate week of school went in a slightly different way. We didn’t just sit behind our desks, bring our books, neither did we bring heavy backpacks. All we needed was a few computers, two cameras, crafty hands and a pinch of creativity

            At the beginning, each class of the second year split into smaller groups. Some of us took pictures, others edited photos. One group created an electronic yearbook or tableau. Creative minds put their souls into the physical tableau. It was an interesting and particulary creative week.

            Our week was enriched with lectures about school company by Mrs. Hrušková. She encouraged and invited us to think about new ideas for our future company. Mrs. Antalová was talking about cyberbullying. She instructed us about using the internet carefully. She also made a quizz for us with summary of the whole lecture.

            At the end of the week we concluded what we assumed at the beginning – this workshop surely helped us. Products are representative. We don’t have to be ashamed of our work. All of us enjoyed it very much. It was a week full of good mood. And we hope you will aprechiate our work.

          • ODVOZ ELEKTROODPADU

          • Projekt elektroodpad-dopad stále pokračuje​​​​

             

            ​​​​​​​

            Počas celého školského roka sme sa na škole snažili zbierať a triediť elektroodpad . Nazbierali sme množstvo starej elektroniky a ešte pred začiatkom prázdnin sa nám podarilo uskutočniť odvoz v spolupráci s firmou SEWA s.r.o., 

            Všetkým, ktorý aj takto prispievate ku zlepšeniu životného prostredia srdečne ďakujeme. 

            G. Antalová

        • DofE - Máme na škole ZLATO!
          • DofE - Máme na škole ZLATO!

          • Dňa 27. júna sa žiačka štvrtého ročníka, Dominika Murínová, zúčastnila udeľovania Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu, kde dokončila zlatú úroveň. Spolu s pánom učiteľom Remeňom ich čakal bohatý program, slávnostné odovzdávanie cien významnými osobnosťami a vystúpenie kapely HEX. Zlatej ceremónie sa nemohli zúčastniť bývalé žiačky piateho ročníka, Barbora Gigacová a Lucia Fiľová., ktoré tiež úspešne dokončili zlatú úroveň DofE.

        • Y.E.S. G.R.E.E.N. Bulharsko
          • Y.E.S. G.R.E.E.N. Bulharsko

          • Záverečný pobyt programu Erasmus+ projektu Y.E.S. G.R.E.E.N. sa uskutočnil v Bulharsku v mestečku Velingrad. Žiaci tretieho ročníka Timea Mecková, Laura Giertlová, Dorota Slivková a Lukáš Kucharík sa tu stretli so zástupcami z Českej republiky, Talianska, Litvy, Estónska a s hosťujúcimi žiakmi z Bulharska. Počas pobytu nás sprevádzala pani učiteľka Erika Guzmová a Erika Hrušková.

            Každá škola predstavila svoju krajinu a následne sa venovala problému ekologického podnikania. Ako spríjemnenie sme si vypočuli rozprávky, ktoré si žiaci pripravili. V utorok sme mali možnosť navštíviť krásne mesto Plovdiv, ktoré je jedným z najstarších miest Európy. Boli sme vo viacerých múzeách a dozvedeli sme sa nové veci. Vo štvrtok sme mali workshop, na ktorom sme museli vymyslieť ekoprodukt. Nemali sme čas na nudu, pretože skoro každý večer sme mali nejaké aktivity s ostatnými žiakmi. Zakončením tohto pobytu bola návšteva Sofie, hlavného mesta Bulharska. Veľmi sme si tento projekt užili a sme radi, že sme mohli spoznať nových ľudí, miesta a zažiť nezabudnuteľné zážitky.

            The final meeting of the program Erasmus+ project Y.E.S. G.R.E.E.N. took place in Bulgaria in a city Velingrad. The third grade students Timea Mecková, Laura Giertlová, Dorota Slivková and Lukáš Kucharík have had the chance to meet the representatives of Czech republic, Italy, Lithuania, Estonia and the host students from Bulgaria. This way, we would like to say a big thank you to our teachers Mrs. Erika Guzmová and Ms. Erika Hrušková.

            We had been lucky to hear a lot about different cultures and schools from the students as well as learn about ecological business, and to make it even more interesting we heard unique fairy tales that had been prepared by other foreign students. On Tuesday, we visited the beautiful city Plovdiv, which is actually one of the oldest cities of Europe. We had been to numerous museums and learned a lot. The eco-camp took place on Thursday where we had to come up with the eco-products. We definitely didn't have time to be bored, instead we spent a lot of time with the rest of the students and had a lot of activities to participate in. Our final trip was to Sofia, which is the capital city of Bulgaria. We had enjoyed the project endlessly and we are thankful for the opportunity to meet such amazing people, visit different places and experience unforgettable memories.

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • V stredu 15. 6 začal plavecký výcvik žiakom prveho rocnika na EGT. Uskutočnil sa v areáli Základnej školy . Po krátkej rozcvičke sa žiaci rozdelili do 3 skupín. Rozdali si podložky na plávanie a mohli začať plávať. Dozorujúci jednotlivým skupinám boli: Pani učiteľka Kubínska, Vojteková a pán učiteľ štefánik.Plávali prsiarsky štýl, nacvičovali dýchanie vo vode a pracovali na skoordinovaní pohybov.​​​​​​​

            Vo štvrtok prváci opäť začali s krátkou rozcvičkou, rozdali si plavecké dosky a začali plávať. Dnes boli opäť rozdelení v troch skupinách, v ktorých zdokonaľovali svoje plavecké schopnosti. Ďalej trénovali kraulové ruky, zdokonaľovali dýchanie pod vodou, plávali delfína a mnoho ďalších. Dneska opäť zažili veľa zábavy a v plávaní boli taktiež lepší.

            Piatok 17.6 - posledný deň plaveckého výcviku prvákov. Počas týchto troch dní sa plavci zlepšili v mnohých štýloch plávania, či to bol kraul znak alebo prsia a precvičili si aj skoky do vody. Nakoniec bol plavecký výcvik ukončený plaveckými pretekmi.Kategória chlapcov :1.miesto - Marek Halaj2.miesto - Samo Kuchta3.miesto - David GiertlKategória dievčat :1.miesto - Sofia Očovanová2.miesto - Sára Kvetková  3.miesto - Barbora Kyzúrová

            The first years of EGT started a swimming course on wednesday jun 15.It's taking place on the campus of primary school here in Tisovec. After a quick warm-up, students were separated into 3 groups. Then they got their foam boards and started swimming. The supervisors to these 3 groups were: Ms Kubínska, Ms Vojteková and Mr Štefánik. Today they were working on breathing and coordination of movements under the water and they swam quite nicely.

            On Thursday, the first years started with a quick warm-up, took swimming boards and started swimming. They were separated into 3 groups like yesterday and were improving their swimming skills. Then they were swimming crawls, hands and dolphin style, improving breathing underwater, and many more skills. Today they also had a lot of fun and became better swimmers too.

            Friday june 17 was the last day of the swimming course. During these three days, our swimmers got better in various swimming styles like crawl, backstroke, or breaststroke style and they also practiced jumping into the water. The swimming course ended with a swimming race.Boys category:1.place - Marek Halaj2.place - Samo Kuchta3.place - David GiertlGirls category:1.place - Sofia Očovanová2.place - Sára Kvetková3.place - Barbora Kyzúrová