• Imatrikulácie prvákov
          • Imatrikulácie prvákov

          • V piatok 24.09.2021 sa na našej škole uskutočnili imatrikulácie prvákov spolu s vyhodnotením športového dňa, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok 23.09.2021.

            Tretie miesto získala 4.A. Druhé miesto obsadila 2.A. Víťazmi sa stala 3.A. Všetkým srdečne gratulujeme.

            Imatrikulácie pripravil tretí ročník spolu s triednymi učiteľkami PaedDr. Miriam Kubinskou a Mgr. Jaroslavou Šmeckovou. Téma imatrikulácií bola Rock.  Tretiaci sa s chuťou a nadšením stretávali mimo vyučovania a pripravovali toto neformálne prijatie prvákov. Dali si záležať, aby si aj napriek pandemickým opatreniam  tento deň všetci užili. Preto sa toto podujatie organizovalo (ako sa hovorí, pod holým nebom). Ako to už býva zvykom tretiaci si pre prvákov pripravili rôzne zábavné úlohy, ktoré museli splniť. Nezabudli ani na nových pedagógov, Mgr. Katarínu Jakubcovú a Mgr. Michaelu Púpalovú, pre ktoré si pripravili karaoke tých najväčších rockových hitov. Pripravený bol tiež bufet a quiz pre spolužiakov aj učiteľov. Ďakujeme dievčatám z 3.A triedy za prípravu bufetu a Natálii Petruškovej (3.A) za pripravenie quizu.

            Na záver sa chceme poďakovať pani riaditeľke Mgr. Miroslave Štefánikovej a triednym učiteľkám za trpezlivosť a ochotu nám toto podujatie pomôcť organizovať.

            On Friday, the 24th of September 2021, matriculations of the first graders had happened together with the evaluation of the sports day, which took place on Saturday, the 23rd of September 2021, and are, as follows:

            4.A ended up at third place followed by 2.A at second place and the winners of the day were the 3.A class. Congratulations to all of you!

            The program of matriculations this year was, as usual, prepared by the third graders with a little help from their head teachers PaedDr. Miriam Kubinská and Mgr. Jaroslava Šmecková. The students diligently prepared the program so that they could properly and harmlessly welcome the new students to our amazing school. Despite the pandemic measures, they managed to make a great and entertaining program that many students enjoyed thoroughly with many fun tasks for the first graders and a little quiz for the audience. Other than welcoming new students to our school, they also welcomed some of the new (and returning) teachers who were tasked to sing karaoke. Hopefully Mgr. Katarína Jakubcová and Mgr. Michaela Púpalová enjoyed it just as much as we did. The program ended with the third graders choosing a godchild and giving them a welcoming gift. After the program, the participants were free to grab a snack from the buffet that the girls from 3.A wonderfully prepared for us.

        • Európsky týždeň športu na EGT + Šóšikov memoriál
          • Európsky týždeň športu na EGT + Šóšikov memoriál

          • Aj tento rok sme odštartovali športovo. V rámci Európskeho týždňa športu, sa na našej škole 23. septembra uskutočnil deň športu spojený s Európskym dňom jazykov. 

            Žiaci za svoje triedy súťažili v rôznych športových disciplínach a popri tom pracovali na jazykových úlohách. Medzi bežné disciplíny ako prekážková dráha, streľba na florbalovú bránu, zhyby a workoutové cvičenia, pribudla aj nová zábavná disciplína, chôdza na lyžiach. 

            Taktiež sme si uctili pamiatku bývalého študenta Petra Šóšika spomienkovým behom tisovskými ulicami. 

            Za výbornú organizáciu ďakujeme PaedDr. Kubínskej aj celému učiteľskému zboru. Špeciálne ďakujeme pani učiteľkám Mgr. Ovčiarikovej, Ing. Hruškovej a Mgr. Dúbravskej za sprevádzanie a prípravu jazykových úloh. 

            Víťazom srdečne blahoželáme a dúfame, že akciu bude možné zopakovať aj budúci rok.

            ... 

            As part of the European sports week, Sports day took place in our school along side of European language day on September 23rd. 

            Student competed various sports and, in addition, worked on language tasks. Besides the common disciplines such as obstacle course, floorball, pull ups and workout exercises, a new fun discipline has been added, walking on skiing. 

            We honored the memory of the former student Peter Šóšik with the memorial run through the streets of Tisovec. 

            Last but not least we would like to thank PaedDr. Kubínská together with the entire teaching staff for amazing organization. Special thanks to the teachers Mgr. Ovčiarikovej, Ing. Hrušková and Mgr. Dúbravská for preparing language tasks. 

            We congratulate the winners and hope to take part in next year's Sports day as well.

        • Elektronické nahlasovanie žiadostí a vyhlásení - edupage
          • Elektronické nahlasovanie žiadostí a vyhlásení - edupage

          • Uľahčite si život posielaním vyhlásení a formulárov cez Edupage

            Domáci AG samotest výsledok

            Oznámenie o výnimke z karantény (plnoletý žiak)

            Oznámenie o výnimke z karantény (žiak – zákonný zástupca)

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

            Informovaný súhlas so zverejňovaním fotografií a videozáznamov

            Informovaný súhlas so spracovaním osobných údajov

            Návod TU

        • Prevzatie samotestov – usmernenie
          • Prevzatie samotestov – usmernenie

          • AG samotesty, ktoré ste si objednali na základe vášho záujmu sa budú vydávať na našej škole nasledovne:

            10. 09. 2021 (piatok) od 11:00 hod. do 14:00 hod.

            13. 09. 2021 (pondelok) od 7:00 hod. do 15:30 hod.

            14.09.2021 (utorok) od 7:00 hod. do 15:30 hod.

            Vydanie AG samotestov bude zabezpečené na recepcii školy. Za neplnoletého žiaka môže testy vyzdvihnúť len jeden zo zákonných zástupcov oproti podpisu na preberacom protokole triedy, na základe preukázania sa dokladom totožnosti. Zákonný zástupca môže vstúpiť do budovy len na čas nevyhnutný na účely prevzatia testov, pričom je potrebné dodržať R-O-R.

            Plnoletý žiaci si testy prevezmú osobne na sekretariáte školy 10. 09. 2021 (piatok) v čase od 10:00 hod. do 14:00 hod.

            Návod na použitie pre samotestovanie:

            Bližšie informácie k samotestovaniu pripravené Ministerstvom zdravotníctva SR nájdete na webstránke https://www.health.gov.sk/Clanok?Hlavna-sprava-COVID-19, ktorá obsahuje:

             

            1. Sprievodca pre samotestovanie vypracovaný Ministerstvom zdravotníctva SR:

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/Sprievodca-samotestovanie-Covid-19.pdf

            1. Návod výrobcu na použitie pri samotestovaní (dostanete aj vytlačený spolu s testami):

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf

            1. Inštruktážne video ako vykonať samotestovanie pripravené Ministerstvom zdravotníctva SR: https://youtu.be/bihiBgpM9pc

                    video sa spustí aj naskenovaním nasledovného QR kódu:

            Dôležité upozornenia:

            Preberajúci (zákonný zástupca žiaka alebo plnoletý žiak) preberá antigénové testy na domáce samotestovanie. Testovanie sa realizuje v súlade so ŠKOLSKÝM SEMAFOROM dvakrát týždenne, t.j. v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy a kedykoľvek, keď žiak prejavuje jeden z príznakov ochorenia COVID-19. Vykonanie samotestu bude zákonný zástupca škole potvrdzovať prostredníctvom EDUPAGE, v krajných prípadoch, písomným potvrdením. Zákonný zástupca škole potvrdzuje vykonanie poskytnutého testu, výsledok testu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny a zostáva doma.

            Zákonný zástupca žiaka alebo plnoletý žiak svojím podpisom preberacieho protokolu berie na vedomie:

            • Antigénové testy sú zákonnému zástupcovi alebo plnoletému žiakovi odovzdávané výlučne za účelom diagnostiky ochorenia COVID19 žiaka, ktorému sú určené.
            • V prípade, ak zákonný zástupca alebo plnoletý žiak antigénové testy nepoužije, pričom zároveň nedošlo k ich znefunkčneniu, je povinný ich škole vrátiť.
            • V prípade, ak zákonný zástupca alebo plnoletý žiak antigénové testy použije na iný ako dohodnutý účel, je povinný vydať bezdôvodné obohatenie formou finančného plnenia, ktorého výška sa vypočíta ako súčin počtu odovzdaných antigénových testov a trhovej ceny jedného antigénového testu.
        • Účelové cvičenie - Požiarnici
          • Účelové cvičenie - Požiarnici

          • Dňa 6.9.2021  žiaci druhého ročníka absolvovali v poradí už tretie účelové cvičenie. Tentokrát so zameraním na riešenie mimoriadnych udalostí - požiarna ochrana a pohyb v prírode – topografia. O  mimoriadnych situáciách v každodennom živote, hrozbe vzniku požiarov a ich následné uhasenie nám prišli porozprávať členovia Dobrovoľného hasičského zboru v Tisovci – Rado Sekáč  a Ľubo Hanuska, za čo im veľmi pekne ďakujeme. Žiaci sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií, ale aj praktických rád ako sa správať,  čo robiť pri vzniku požiaru a následnej evakuácii z miesta požiaru. V časti topografia si žiaci zopakovali čo je mierka mapy, ako mapu správne čítať a prakticky si vyskúšali prácu s mapou a buzolou pomocou  mobilnej aplikácie.

            Prajeme si, aby sme sa s  krízovými situáciami stretávali čo najmenej a keď bude niekto v ohrození života budeme sa vedieť zachovať tak, že podáme pomocnú ruku.

            On September 6, 2021, the second-year students completed the third special-purpose exercise in a row. This time focused on dealing with emergencies – fire protection and movement in nature – topography. Members of the Voluntary Fire Brigade in Tisovec – Rado Sekáč and Ľubo Hanuska – came to tell us about extraordinary situations in everyday life, the threat of fires and their subsequent extinguishing – for which we thank them very much. Students heard a lot of interesting information, but also practical advice on how to behave, what to do in the event of fire and subsequent evacuation from the fire site. In the topography section, students revised the scale of the map, how to read the map correctly, and tried working with the map and compass using a mobile application.

            We wish to deal with crisis situations as little as possible, and when someone is in danger, we should be able to give a helping hand.

        • Otvorenie školského roka 2021/2022  EGT v Tisovci
          • Otvorenie školského roka 2021/2022 EGT v Tisovci

          • Otvorenie školského roka 2021/2022  EGT v Tisovci

            Ani sme sa nenazdali a letné prázdniny tak rýchlo ubehli a my sme sa opäť stretli v školských laviciach. Opäť je tu nový školský rok a s ním aj nové výzvy, nové možnosti a nové priateľstvá.

            Verím, že ste počas prázdnin stihli navštíviť miesta, o ktorých ste snívali, priateľov, ktorých ste dávno nevideli a zažili ste mnoho dobrodružstiev. Školský rok sme začali už tradične 1. septembra v Evanjelickom kostole v Tisovci na slávnostných Bohoslužbách spojených s otvorením nového školského roka, ktoré tento rok otvorila pani zástupkyňa školy Mgr. Jaroslava Szczyrbová, nakoľko pani riaditeľka bola pracovne v zahraničí v Estónsku. V tomto hektickom období plnom zmien a opatrení, s ktorými sa postupne učíme žiť si azda otvorenie tohto školského roka vážime ešte viac s nádejou, že školský rok bude prebiehať v čo najnormálnejšom režime. Myslím, že hovorím za všetkých, keď poviem, že už si všetci prajeme čo najviac prezenčného vyučovania bez sociálnej izolácie.

            S tým súvisí aj výber nášho spoločného motta do nasledujúceho školského roka FUTURE – BUDÚCNOSŤ. Budúcnosť je prítomná len potenciálne, vlastne sa musí ešte realizovať, a preto je vždy spájaná s istým očakávaním a často aj neistotou z nepoznaného. A veru isté očakávania či slabú neistotu som zazrela v nejedných očiach, skôr badateľnú u našich nových prvákov.

            Do budúcnosti sa radi pozeráme s vierou a nádejou, že bude lepšia a dúfame, že sa nám veci podaria tak, ako máme v pláne. V podobnom duchu sa niesla aj kázeň pána farára Radima Pačmára. Hovoril o očakávaniach, ktoré od vzdelávania máme o výzvach, ktoré prijímame, ale aj o problémoch pred ktorými neraz stojíme. Tu si dovolím použiť citát z Biblie: „ Veď ja poznám zámer, ktorý mám s vami – hovorí Pán. Sú to myšlienky pokoja a nie súženia: Dám vám budúcnosť a nádej.“

            Budúcnosť síce nepoznáme, ale  budúcnosť je aj vo vašich rukách, milí naši študenti, vo vašom snažení vzdelávať sa a rásť, vo vašom snažení prekonávať prekážky, aby ste sa stali silnejšími, vo vašom snažení ísť stále vpred a predovšetkým vo vašej viere.

            Budúcnosť je  vo vzdelaní a hodnotách, ktoré vám EGT ponúka a sú odrazovým mostíkom k vášmu úspechu. Prajem vám, všetkým študentom ako aj pedagógom, aby ste sa do budúcnosti pozerali s otvorenou mysľou, odhodlaním a nádejou, ktorú nám Pán ponúka.

            PaedDr. Miriam Kubinská

            Opening of the school year 2021/2022 EGT in Tisovec

            The summer flew by so quickly that we didn’t even see the new year sneak up on us - suddenly we met again at our school desks. Once again, a new school year has come - and with it new challenges, new opportunities and new friendships.

            I believe that during the holidays you managed to visit the places you dreamed of, friends you haven’t seen for a long time and you have experienced many adventures. We started the school year according to our tradition, on September 1 in the Evangelical Church in Tisovec with an opening church service and opening of the new school year, by the school's representative Mgr. Jaroslava Szczyrbová, because our principal was working abroad in Estonia. In this hectic period full of changes and measures with which we are gradually learning to live and perhaps again this school year, we appreciate even more with the hope that the school year will take place in the most normal regime possible. I think I speak for everyone when I say that we all want as much full-time learning as possible without social isolation.

            With the team, the selection of our motto for the next school year is “THE FUTURE.” The future is still coming, in fact it has yet to be realized, and therefore with it comes certain expectations and often uncertainty because of the unknown. And I believe there are certain expectations or a little uncertainty in many eyes, more noticeable in our new freshmen.

            We like to look to the future with faith and hope that it will be better, and we hope that we will succeed as we plan. The sermon by pastor Radim Pačmár was in a similar spirit. He talked about the expectations we have from education, about the challenge we accept, but also about the problems we often face. God speaks through the prophet Jeremiah to his chosen people Israel, and to us: “For I know the plans I have for you, says the LORD - plans to prosper you, and not to harm you, plans to give you a future and a hope.” (Jeremiah 29:11)

            We do not know the future, but the future is also in your hands, our dear students who are trying to learn and grow, to try to overcome obstacles to become stronger, thus trying to keep moving forward and above all growing in their faith.

            The future lies in the education and values ​​that EGT offers you and which are a stepping stone to your success. I wish you, students and educators alike, to look to the future with an open mind, determination, and hope that the Lord offers us.

            PaedDr. Miriam Kubinská