• Spomínali sme na Julie Ballantyne.
          • Spomínali sme na Julie Ballantyne.

          • Po roku sme si opäť spomínali na významnú osobnosť našej školy, pani Julie Ballantyne. Z iniciatívy tejto americkej učiteľky, ktorá sa stovkou listov pred viac ako 30 rokmi obrátila na svojich priateľov v USA a Kanade sa podarilo získať finančnú pomoc na rekonštrukciu budovy školy, v ktorej sa vzdelávali a stále vzdelávajú mladí ľudia. Žiaci 5.ročníka Hana Kobelová a Denis Dovala predstavili súčasným žiakom prácu a poslanie Julie na EGT. Keďže Julie bola zakladateľkou prvého speváckeho zboru na škole, tak si každoročne uctievame jej pamiatku aj hudbou. Tento rok nám zahrala novovznikajúca kapela školy v zložení Denis Dovala, Filip Dovala a Leo Gombár. Zaspievali nám dievčatá 1. a 3. ročníka - Iveta Ďurišová, Veronika Perenčayová, Tatiana Vetráková a Andrea Rapčanová.

            Texdt a foto: -egt-

            After a year, in January, we once again paid tribute to an important personality in our school, Mrs. Julie Ballantyne. Thanks to the initiative of this American teacher, who wrote over a hundred letters to her friends in the USA and Canada more than 30 years ago, we received financial assistance to reconstruct the old school building. This building now serves as an academic education institution for young people from Slovakia.

            During the event, 5th-grade students Hana Kobelová and Denis Dovala presented Julie's work and mission to the current students. As Julie was the founder of the school's first choir, we continue to honor her memory with music every year. In this year's celebration, the school's emerging band performed for us, featuring Denis Dovala, Filip Dovala, and Leo Gombár. Additionally, the girls from the 1st and 3rd grades, including Iveta Ďurišová, Veronika Perenčayová, Tatiana Vetráková, and Andrea Rapčanová, sang for us.

            Texdt a foto: -egt-

        • Dobročinná aktivita študentskej firmy Greenture
          • Dobročinná aktivita študentskej firmy Greenture

          • Pero, farbičky, či skicáre - školské potreby. Hoci nám to príde ako bežná vec, ktorá sa nachádza v skrini každého z nás, rozhodne to nie je štandard pre každého. Práve preto sa študentská firma Greenture rozhodla podporiť pani Moniku Podolinskú a detičky z Muránskej Dlhej Lúky Mikulášskou zbierkou, ktorá sa organizovala v mesiaci december 2023.

            Pani Podolinská sa rómskym detičkám venuje už niekoľko rokov. Hoci sa im snaží poskytnúť všetko, čo potrebujú, nie je to vždy najľahšie. Detičky sú vášniví záhradníci, maliari, športovci a samozrejme, žiaci. Jedným s cieľov našej firmy je pomáhať tam, kde sa dá. O to viac, keď je núdza v našom regióne. Greenture vyhlásila Mikulášsku zbierku pre deti zo znevýhodnených rodín a vďaka podpore študentov a učiteľov EGT, ako aj každého, kto sa do zbierky zapojil, sme mohli detičkám darovať krásne balíčky.

            Zbierkou to však ale neskončilo. Po novom roku sme sa rozhodli navštíviť a osobne odovzdať zbierku detičkám. Zástupcovia študentskej firmy sme sa v stredu 17.1.2023 spoločne vybrali do Muránskej Dlhej Lúky, kde sme zažili  úžasné popoludnie plné zábavy. Upiekli sme si vlastnú pizzu, zahrali pingpong, búrali jazykovú bariéru a samozrejme odovzdali balíčky, ktorým sa detičky veľmi potešili. Sme vďační za možnosť vidieť a spoznať každodenný život detičiek v tejto škole. Mnoho sme sa od nich naučili a určite to nebola naša posledná návšteva.

            Zároveň by sme sa radi poďakovali našim pedagógom za hodnoty, ktoré nám dávajú, a tým nás vedú k pomoci druhým a vzájomnému rešpektu.

            Greenture, š.f.

             

            Text: N. N. Vavreková (IV.B)

            Foto: Greenture š.f.

            Pen, crayons, or sketchbooks – school supplies. While we may consider these items basic, they are far from standard for everyone. That's why the student company Greenture decided to support Mrs. Monika Podolinská and the children of Muránska Dlha Lúka with a Christmas collection in December.

            Mrs. Podolinská has been devoted to these special children for several years. Despite her efforts to provide them with everything they need, it's not always easy. The children are passionate gardeners, painters, athletes, and, of course, students. As a company, our moral is to help where we can, especially when there is need in our region. Greenture organized a Mikulaš collection for children from disadvantaged families, and thanks to the support of EGT students and everyone who participated, we were able to give them beautiful packages.

            However, the collection didn't end there. After the New Year, we decided to visit and personally deliver the collection to the children. On January 17th, we went together to Muránska Dlha Lúka, where we experienced an amazing afternoon full of fun. We baked our own pizzas, played table tennis, broke down language barriers, and, of course, handed out the packages. We are grateful to have had the opportunity to see how the school and children function on a daily basis. We learned a lot from them, and it certainly won't be our last visit.

            In conclusion, we would like to thank our school, which guides us towards helping others and mutual respect.

            Greenture, š.f.

            Text: N. N. Vavreková (IV.B)

            Foto: Greenture š.f.

          • Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka pozor!

          • Evanjelické gymnázium v Tisovci Vás pozýva na

            Deň Otvorených Dverí

            dňa 1. februára 2024 so začiatkom o 8:45 hodine.

            Zaregistrujte sa cez uvedený formulár a zabezpečte si miesto

            https://forms.gle/tEFUUnoGmmwBA3ki6

            Ak sa Vám formulár cez odkaz nepodarí otvoriť, tak stačí skopírovať adresu formulára a vložiť ju do lišty vyhľadávača na internete.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami

        • Naši žiaci získali základy podnikavosti v Rozbehni sa! Academy
          • Naši žiaci získali základy podnikavosti v Rozbehni sa! Academy

          • Počas októbra k nám zavítal tím Rozbehni sa!. Ten pre našich žiakov z radov druhákov a tretiakov zorganizoval poldenné Biznis fórum. Žiaci sa na prípadovej štúdii učili, ako rozbehnúť biznis nápady rýchlo a lacno.

            Od vymýšľania nápadu až k prvým objednávkam

            Žiaci vedení odborníkmi z praxe krok po kroku prechádzali procesom od vymyslenia nápadu, cez tvorbu biznis modelu, prieskum konkurencie, cenotvorbu, zákaznícky prieskum a testovací web. Všetky úlohy boli interaktívne rozpracované na prípadovej štúdii žiačky Zuzky, ktorá ako stredoškoláčka absolvovala Rozbehni sa! inkubátor s nápadom Esencit, prenosnou aromaterapiou. Tej sa s našou pomocou podarilo otestovať životaschopnosť jej nápadu len za 75 hodín a 75€ priamych nákladov. Po spustení kampane napokon predala vyše 3000 kusov.

            Zlepšili sa postoje žiakov k podnikavosti

            Ešte predtým, než sa žiaci zahryzli do jednotlivých zadaní, dostali za úlohu subjektívne ohodnotiť svoje postoje k podnikaniu a tomu, či by vedeli, ako postupovať, ak by s prácou na nápade mali začať už dnes. Toto sebahodnotenie každý žiak absolvoval ešte raz po skončení vzdelávacieho podujatia. Zo sumárneho grafu je zrejmé, že žiaci svoje postoje k podnikaniu zlepšili a workshop im pomohol s motiváciou vyskúšať si rozbehnúť vlastný nápad. Vedomosti a motivácia žiakov sa zvýšili o 63%.

            Pozitívne reakcie na seba nenechali dlho čakať

            Naši žiaci udelili workshopu priemernú známku 9,85 z 10 a vyzdvihli aj tieto prínosy:

            • „Našla som viacero nápadov a nemám strach na nich pracovať.“
            • „Dozvieš sa, ako postupovať krok po kroku.“
            • „ Krok po kroku som sa dostala k výsledku.“
            • „ Bolo to inšpiratívne podujatie, naučili sme sa hodnotiť a hľadať nápady.“
            • „Získali sme nový pohľad do sveta biznisu.“

            Ďalšie kroky

            Žiaci, ktorých idea podnikania zaujala, môžu vymyslieť vlastný nápad a ako jednotlivec či tím ho prihlásiť na online konzultáciu s Rozbehni sa! Počas nej dostane každý nápad cennú spätnú väzbu a tipy na prípadné vylepšenia. Následne dostane možnosť zapojiť sa do jarného akceleračného programu Rozbiehátor.

            Viac o projekte nájdete na webe www.rozbehnisa.sk

            Text a foto: - egt -

        • Predvianočný volejbalový turnaj
          • Predvianočný volejbalový turnaj

          • Dňa 19.12.2023 študentská firma Greenture usporiadala predvianočný volejbalový turnaj, počas ktorého si žiaci EGT preverili svoje volejbalové zručnosti. Na turnaji bola súťaživá, no zároveň priateľská atmosféra s vôňou Vianoc. Turnajom nás sprevádzal aj komentátor Jonáš Bábela, ktorý udržiaval zápas v napätí do poslednej sekundy. Každý účastník sa mohol občerstviť vianočnými medovníčkami, či jablkami a výhercovia získali medovníčkové medaily, ktoré všetkých veľmi potešili.

            Milí EGeŤáci, tešíme sa na vás pri ďalšej našej akcii.

            Greenture, š.f.

            Text: I. Kyseľová (IV.B)

            Foto: A. Lajčáková (IV.A)

            On 19/12/2023, bez in the student company Greenture organized a Christmas volleyball tournament, during which EGT students tested their volleyball skills. The tournament had a competitive but at the same time friendly atmosphere with the smell of Christmas. We were also accompanied by a commentator (Jonáš Bábela) during the tournament, who kept the match tense until the last second. Each participant could enjoy Christmas gingerbread and apples, and the winners also received gingerbread medals, which made everyone very happy.

             

            Text: I. Kyseľová (IV.B)

            Foto: A. Lajčáková (IV.A)