• Biela pastelka

          • Každoročne sa naša škola zapája do rôznych charitatívnych akcií a zbierok. Jednou z nich je aj zbierka pre Úniu slabozrakých a nevidiacich Biela pastelka. 

            Chceme Vám všetkým, ktorí ste prispeli veľmi pekne poďakovať. Sme škola, ktorá vyzbierala najvyššiu sumu v okrese Rimavská Sobota  ( 160, 86 eur) 

            Srdečne nám pogratuloval aj dlhoročný spoluorganizátor zbierky pán Ján Zán st., ktorému dakujeme za skvelú spoluprácu.

            Mgr. G. Antalová

        • Exkurzia -  Osvienčim, Krakov
          • Exkurzia - Osvienčim, Krakov

          • V dňoch od 20.9. – 22.9. 2022 sme sa my, žiaci 4. a 5. ročníka, vybrali na edukatívny výlet do Poľska. Náš výlet sme začali návštevou židovského múzea, kde sme sa dopočuli o histórii poľských Židov pred začiatkom 2. svetovej vojny. Následne na to sme mali prehliadku kultúrnych pamiatok v meste Osvienčim, ktorú si pripravili naše spolužiačky. Prvý deň sme ukončili voľným programom a spoznávaním okolia.

            Na ďalší deň sme sa už v skorých ranných hodinách vybrali na miesta koncentračného tábora. Ako prvé sme podstúpili 4 hodinovú prehliadku Auschwitzu a následne na to sme sa presunuli do Auschwitz – Birkenau, kde sme strávili 2 hodiny spoznávaním miesta a jeho minulosti. Po náročnej prehliadke sme sa presunuli do druhého najväčšieho mesta v Poľsku, Krakova.

             Posledný deň sme si spríjemnili návštevou mesta Krakov a jeho židovskej štvrti, kde si taktiež naši spolužiaci pripravili zopár náučných prehliadok a ukázali nám krásne historické miesta.

             V mene oboch ročníkov sa chceme poďakovať aj našim učiteľkám, ktoré to s nami absolvovali a taktiež aj za možnosť prežiť nezabudnuteľné zážitky, na ktoré budeme dlho spomínať.

            From 20.09. to 22.09. 2022, the students from 4th and 5th year went on an educational trip to Poland. Our trip started with a visit to the Jewish museum, where we learnt about the history of Polish Jews before the second world war started. After the visit, we had a historical tour of the city of Oswiecim. We focused on cultural monuments in the city. This tour was prepared by our classmates. We finished the first day with an open programme and had time to explore the surroundings.

            The next day, in the early morning hours, we travelled to a concentration camp. First, we went on a 4-hour tour in Auschwitz, after that we travelled to Auschwitz – Birkenau, where we spent 2 hours discovering the local area and its history. After an exhausting tour, we moved to the second biggest city in Poland, Krakow.

            The last day was about discovering the city of Krakow. We visited a Jewish neighbourhood. Our classmates also prepared a visit to the historic part of the city and showed us some astonishing historical monuments.

            On behalf of both years, we want to thank our teachers who went with us. We are so thankful for the opportunity to make new and exciting memories. This experience was something we will remember for many years to come

        • Finančná gramotnosť
          • Finančná gramotnosť

          • V rámci mesiaca finančnej gramotnosti sa na našej škole uskutočnilo rovesnícke vzdelávanie určené pre žiakov 1. ročníka. Tému o bankových produktoch pre mladých odprezentoval Denis Dovala – žiak 4. ročníka. Zameral sa hlavne na študentské účty a praktické rady spojené s ich využívaním v priestore elektronického bankovníctva. V závere hodiny sa rozprúdila debata o rôznych ekonomických témach.

            September is the month of financial literacy. That was the reason to organize a peer education for first year students about bank products. The bank products for young people were introduced by Denis Dovala – 4th grader of EGT. He focused on students´ accounts and talked about the use of internet banking. At the end of the lesson, there was a discussion about different topics from the economy.

          • Víťazné triedy školskej súťaže si užili svoje ceny:)

          • V školskom roku 2021/2022 mali žiaci možnosť získať body pre svoju triedu v 59 hodnotených aktivitách. Na konci školského roku sme spoznali 3 víťazné triedy, ktoré si mali možnosť užiť ceny hneď prvý týždeň v tomto školskom roku. III.A trieda (tohtoročná IV.A) jasne zvíťazila s počtom bodov 833 a užila sa wellness deň s triednou učiteľkou Miriam Kubinskou. II.B trieda (tohtoročná III.B) obsadila 2.miesto s počtom bodov 755 a žiaci si vychutnali pizzu, ktorú im servírovala triedna učiteľka Erika Guzmová a riaditeľka školy Miroslava Štefániková. Tretie miesto s počtom bodov 601 patrí II.A triede (tohtoročná III.A), ktorá si pochutnala na čokoládovo - ovocnej torte v spoločnosti triednej učiteľky Janky Potančokovej. Víťazným triedam gratulujeme a v súťaži pokračujeme aj v tomto školskom roku.

          • Teambuilding prvákov

          • Prváci začali nový školský rok už tradične teambuildingom.

            V dňoch 6.9 až 8.9. sa 33 zvedavých prvákov spolu s triednou učiteľkou pani Antalovou a lektorkami anglického jazyka Ms. Clarou Rich a Ms. Michelle van Wick zúčastnili trojdňového pobytu na chate Zbojská.

            V krásnom prostredí okolitej prírody a  vyborným jedlom na chate sme sa zoznamovali, spoznávali a hlavne dobre bavili rôznymi hrami. Keďže sa nám rozpršalo, v príjemnom prostredí chaty sme sa naučili základy prvej pomoci, aby sme boli pripravení hneď ráno vyraziť na účelové cvičenie s pánom Mgr. Jánom Štefánikom.  Urobili sme si túru na Kučelach a tí zdatnejší až ku prameňu Rimavy. V stredu nás navštívila pani fárarka Michaela Púpalová , ktorá nám predstavila školu ako miesto kresťanského spoločenstva a porozumenia.

            Gabriela Antalová

             

            First years‘ teambuilding

            Our first graders begun this school year as traditionally with teambuilding.

            During the days of 6th- 8th September, teambuilding of 33 young students, their class teacher Mrs. Antalová and English lectors Ms. Clara Rich and Ms. Michelle van Wick, took place at cottage Zbojská.

            We got to know each other better, talked and played a lot together and most importantly enjoyed our three-day stay at a cottage with delicious food surrounded by beautiful nature. Even though the weather changed and it started to rain there wans’t a place for bordom. During the rainy day, we learned about first aid to be prepared for a hike with Mr. Štefánik. We went hiking at Kučelah and the Rimava spring. Ms. Púpalová visited us on Wednesday who tought us about the religious part of our school.

          • Začali sme 31. školský rok!

          • Začali sme 31. školský rok,

            počas ktorého budeme spomínať a pripomínať si to, čo sa nám za tých tridsať rokov podarilo. 

            Otvorenie školského roku začalo Službami Božími a zamýšľali sme sa nad hlavnou témou tohto školského roku  ,,HĽADAJ“, ktorej základ nachádzame v Evanjeliu podľa Matúša, v 6 kapitole,  v 31 – 34 verši. To znamená, že sa popri spomínaní budeme sústreďovať aj na to, aby sme hľadali cesty a možnosti ako sa zlepšovať a posúvať dopredu a hľadali to, čo je podstatné - Kráľovstvo Božie a spravodlivosť.

            Byť spravodlivý nie je pre nikoho samozrejmé. Ježiš hovorí: Spravodlivosť musíme hľadať.

            Prajeme si všetci – žiaci, rodičia, učitelia, zamestnanci aj podporovatelia školy, aby sme mali odhodlanie, silu a odvahu hľadať spravodlivosť, usilovne na sebe pracovať, vzájomne si pomáhať, vedieť si odpúšťať, navzájom sa rešpektovať, byť slušnými a úprimnými vo vzájomnej komunikácii.

             

            Úspešný školský rok 2022/2023