• Voľby do študentskej firmy
          • Voľby do študentskej firmy

          • V stredu 20.9.2023 sa uskutočnilo výberové konanie na posty vedenia v študentskej firme pre tento rok. Vďaka spoločnosti JA Slovensko sme mali možnosť vyskúšať si, aké je to kandidovať na post prezidenta firmy, viceprezidenta pre oddelenie marketingu, ľudských zdrojov, výroby alebo financií.

            Študentské voľby sú už tradičnou súčasťou na našej škole. V rámci predmetu aplikovaná ekonómia v 4. ročníku sa môže zúčastniť každý, kto má záujem reprezentovať a viesť študentskú spoločnosť. Každý kandidát v krátkosti odprezentoval seba a svoje plány pre firmu. Nasledovali otázky z pléna a diskusia. Záujemcov bolo viac než dosť, avšak víťazom mohol byť iba jeden. Post prezidenta študentskej firmy získal Robert Biž (kandidovali 3), ktorý predniesol svoje leaderské schopnosti a tým ostatných jasne presvedčil, že práve on by sa mal stať prezidentom. Po krátkej prestávke sčítavania hlasov nasledovalo výberové konanie na jednotlivé pozície. Marketing ovládla Amália Lajčáková (kandidovali 4.). Viceprezidentkou pre ľudské zdroje sa stala Nina Vavreková (kandidovali 4). Hoci na posty viceprezidenta pre oddelenia výroby a financií nám bolo jasné, kto vyhrá, tak sa dievčatá nedali zahambiť a vzorne sa odprezentovali pred spolužiakmi. Zoja Laššáková sa stala viceprezidentkou pre oddelenie výroba a Michaela Turissová pre oddelenie financií (kandidovali jediné).

            V neposlednom rade by sme v mene štvrtákov radi poďakovali pani učiteľke Martine Paľovej, ktorá nás sprevádzala celými voľbami a hlavne sa stala našou hlavnou mentorkou. Určite to s nami nebude ľahké, ale my sa budeme snažiť správať tak, aby bola na nás právom hrdá. Vážime si prijatie pozvania a účasti Eriky Hruškovej, ktorá niekoľko rokov viedla úspešné študentské spoločnosti na našej škole. Pre tento rok sa stala našou konzultantkou. Ďakujeme aj všetkým pozvaným hosťom, pani riaditeľke, zástupkyni a učiteľskému zboru za účasť a podporu.

            Veríme, že budeme úspešná spoločnosť plná nápadov a entuziazmu, s vhodne nastavenou víziou a hodnotami, ktorými sa budeme riadiť.

            Foto: I. Kyseľová (IV. B)

            Text: N. N. Vavreková (IV. B)

            The school company election took place in EGT on Wednesday, September 20th. We were able to try what is like to candidate for the leader position of the company thanks to JA Slovakia company.

            The student company is, as traditionally, a part of applied economics subjects for the 4th graders. Anyone interested could candidate and present their qualities and vision for our future company. A lot of students were interested in becoming leaders, but only one could be the winner. The president of school company for 2023/24 became Robert Biž, who truly showed his ability to make a good leader. Vicepresidents of various departments: Marketing Department- Amalia Lajčáková (4 candidates) Human sources department-Nina Vavreková (4 candidates). Production department- Zoja Lašáková (1 candidate) Finance Department- Michaela Turisová (1 candidate)

            To sum up, we would like to thank Mrs. Martina Paľová for being our mentor for this year. Our goal is to make you proud and happy about our cooperation. We are grateful for Erika Hrušková, who led successful companies for years to become our consultant. Thanks to our guests who came to show us support and help.

            We believe to be successful school company with valuable vision and experience.

            Foto: I. Kyseľová (IV. B)

            Text: N. N. Vavreková (IV. B)

        • Štvrtáci workshopovali
          • Štvrtáci workshopovali

          • V dňoch 12.-13. septembra 2023 sa naši štvrtáci zúčastnili úžasného workshopu „ KĽUČKO“ pod vedením pána Jozefa Kováča.

            Prvý deň sa venovali najmä prezentačným schopnostiam, kde si v tímoch našli zaujímavé témy, na ktoré vytvárali plagáty, a následne ich prezentovali. Po odprezentovaní sa začali venovať „kľúčovým kompetenciám“ a ukazovali si, čo by sa malo a nemalo robiť pri prezentovaní. Ukázali si stránky, ktoré im môžu pomôcť pri výrobe tej správnej prezentácie a následne si ich aj vyskúšali vytvoriť.

            Na druhý deň pokračovali v rozoberaní kľúčových kompetencií, no tento raz sa zamerali viac na podnikanie. Začali rozoberať rôzne podnikateľské nápady, učili sa napríklad, kde ich môžu nájsť a ako vedieť, či je to ten správny nápad. Ukázali si aj „stratégie“, ktoré by im mohli pomôcť pri začatí vlastného biznisu. Na konci si zahrali hry, ktoré im umožnili porozumieť ako sa môžu veci zmeniť, ak prejdú cez viacerých ľudí a rôzne iné hry.

            Ďakujeme pánovi Jozefovi Kováčovi za dva príjemné a náučné dni. 

            Text: A. Lajčáková (IV.A)

            Foto: -egt-

            On September 12.-13. our fourth graders attended a workshop called "kľučko" led by Mr. Jozef Kováč. On the first day they focused on presentation skills, firstly they found interesting topics and than they made a poster about their theme and they presented it. After they presented it they started to talk about "key competencies" and what they should and shouldn't do while presenting something. They were shown some sites that could help them make the right presentation and than they tried them and made their own presentations. On the second day they continued to talk about key competencies, but this time they focused more on the business part. They started talking about different business ideas, where they could find these ideas or how to figure out if their idea is the right one. They also talked about different "strategies" that could help them start their own business. In the end they played some games, that helped them understand how can some things change if they are passed on through more people and they also played som other games. We thank Mr. Jozef Kováč for two pleasant and educational days.

            Text: A. Lajčáková (IV.A)

            Foto: -egt-

          • Spoznávanie Tisovca prvákmi

          • Dňa 11. 09. 2023 boli žiaci prvého ročníka privítaní v Mestskom úrade v Tisovci primátorom mesta, Jánom Vengrínom. Primátor žiakov informoval o možnostiach využitia voľného času v malebnom mestečku, poprial im krásne študentské roky a nasledovala prehliadka mesta. Žiakov EGT po Tisovci sprevádzala emeritná riaditeľka,Helena Pašiaková, ktorá ich pútavým spôsobom oboznámila aj s históriou mesta.

        • Teambuilding prvákov / Team building of freshmen
          • Teambuilding prvákov / Team building of freshmen

          • V dňoch 5. - 7. septembra 2023 sa 39 žiakov prvého ročníka zúčastnilo trojdňového pobytu na chate Zbojská. Spoločnosť im robili nové triedne učiteľky, naše lektorky anglického jazyka a stretli sa aj s niektorými ďalšími vyučujúcimi.

            V krásnom prostredí prírody Veporských vrchov sme sa zoznamovali, spoznávali a hlavne dobre bavili rôznymi hrami, aktivitami a súťažami. Vyučujúci EVB predstavili žiakom školu ako miesto kresťanského spoločenstva a porozumenia. Triedne učiteľky oboznámili žiakov so školským poriadkom. V rámci účelového cvičenia si žiaci zopakovali základy prvej pomoci a úspešne zvládli túru na Kučelach a k prameňu Rimavy.

            Veríme, že sa prvákom na teambuildingu páčilo a želáme im úspešný školský rok na našej škole.

            JK

             

            On September 5th – 7th 2023, 39 first-year students took part in a three-day stay at the Zbojská cottage. They were accompanied by new class teachers, our English language lecturers, and they also met some other teachers.

            In the beautiful nature of the Veporské vrchy, we got to know each other, and above all, had a good time playing various games, activities and competitions. EVB teachers introduced the school as a place of Christian community and understanding. The class teachers familiarized the students with the school rules. As part of a training exercise, the students reviewed the basics of first aid and successfully completed a hike on Kučelach and to the Rimava spring.

            We believe that the freshmen enjoyed the team building and we wish them a successful school year at our school.

          • Účelové cvičenie 2. A

          • Vo štvrtok 07.09.2023 absolvovali žiaci 2.A účelové cvičenie spolu s triednou učiteľkou Mgr. G. Antalovou a Mgr. J. Štefánikom. Na začiatku dňa si pozreli ukážky požiaru spôsobeného rôznymi látkami a požiarnym nebezpečenstvom pri Športovom areáli Rudolfa Valenta. Pod dozorom Mgr. Štefánika žiaci pozorovali horľavosť rôznych  kvapalín a dobrovoľníci si mohli prakticky vyskúšať  hasenie požiaru. Potom sa presunuli Šťavicu, kde mali Mgr. Antalová a Mgr. Štefánik pripravené prednášky a praktické ukážky   orientácie v teréne mocou kompasu a prvej pomoci pri rôznych typoch krvácania. Na záver dňa sa žiaci vrátili späť do školy, kde ich čakala pizza, ktorú vyhrali minulý školský rok v celoškolskej súťaži tried.

             

            On Thursday, the 7th of September, the students of class 2.A took part in an educative training day led by Mgr. Antalová and Mgr. Štefánik. They started the day by the Sports campus of Rudolf Valent with a lecture about fire and its dangers. The students had the chance to watch the flammability of many liquids and some even helped with putting out the fire it had developed. After this, they hiked to the popular Šťavica, where they listened to Mgr. Antalová’s lecture about first aid with bandages and Mgr Štefánik’s lecture regarding orientation with a compass. At the end of the day, the pupils came back to school, where they enjoyed pizzas they had won at the end of the previous school year thanks to their participation in many competitions.T

          • Deň obetí holokaustu a rasového násilia

          • NEZABUDNUTÍ SUSEDIA, tak sa nazýva spomienková udalosť pri príležitosti Dňa obetí holokaustu a rasového násilia. V Rimavskej Sobote sa spomienky 8. septembra zúčastnila 3. A pri pamätníku na mieste bývalej synagógy. Po otvorení slávnosti, sirénami a zvonmi, odzneli príhovory a modlitby. Pripomenuli sme si mená obetí holokaustu i mená ich záchrancov, ktorí sami riskovali vlastné životy. NEZABÚDAME...

             

            G. Zacherová, J. Šmecková

            Unforgotten neighbours, that is the name of a commemorative event at the occasion of The Memorial Day for Victims of the Holocaust and of Racial Violence. Class 3.A attended this recollection in the town of Rimavská Sobota on the 8th of September, at the memorial where the original synagogue used to stand.  The event commenced with the sound of sirens and bells and afterwards the speeches and prayers were heard. The names of victims of Holocaust with the names of their saviours that had risked their lives were remembered. We DO NOT FORGET...

          • Exkurzia v Poľsku

          • V dňoch 6.9.-7.9. sa naši štvrtáci zúčastnili exkurzie v Poľsku v rámci vyučovania dejepisu a histórie. Prvý deň sa vydali preskúmať historické mesto Krakov a jeho pamiatky. Ich prvou zastávkou bol kráľovský gotický hrad nazývaný Wawel, kde mohli vidieť nádherné nádvorie a krásne rozkvitnutú záhradu. Ďalej sa presunuli na hlavné námestie Rynek Główny, kde sa prešli po historickom trhovisku, navštívili zopár synagóg a mohli objavovať krásy starého mesta. Na druhý deň si pripomenuli hrôzy holokaustu počas návštevy koncentračného tábora, ktorý v mnohých vyvolal zimomriavky a slzy v očiach. I napriek takému silnému zážitku si žiaci exkurziu užili a aj takouto formou nahliadli do našej histórie. 

            On 6.9-7.9 our students from fourth grade went on an excursion to Poland as a part of history education. On the first day they decided to explore the historical town Krakow and its monuments. Their first stop was at the Royal Ghotic Castle, Wawel, where they saw a beautiful courtyard with a blooming garden. Next, they moved to the main square Rynek Główny, where they walked through the historical market place, they visited a few of the synagogues and they got to discover the beauty of the old town. On the second day, they remembered the horrors of Holocaust while they visited a concentration camp, which caused goosbumps and tears in the eyes of many. Despite such a strong experience students enjoyed the excursion even through this innovative form of education and they were able to look back into our history.

        • Stretnutie po 5 rokoch
          • Stretnutie po 5 rokoch

          • V piatok 1. septembra 2023 sa v škole uskutočnilo stretnutie po piatich rokoch absolventov EGT, ktorí ukončili štúdium v roku 2018. Zúčastnili sa ho žiaci V.A triedy spolu s triednou učiteľkou Jaroslavou Szczyrbovou. Pozvanie prijali aj pani učiteľka Tatiana Pohorelská a sestra spirituálka Lýdia Naďová. 

            ​​​​​​​Text a foto: J. Szczyrbová

            Reunion after 5 years

            A reunion meeting was held at the school on Friday, September 1, 2023, for EGT graduates who completed their studies in 2018. It was attended by the students of class A together with their homeroom teacher Jaroslava Szczyrbová. Teacher Tatiana Pohorelská and spiritual sister Lýdia Naďová also accepted the invitation.

            ​​​​​​​Text and foto: J. Szczyrbová

          • Začiatok školského roku 2023/2024

          • Začali sme školský rok 2023/2024

            Po Službách Božích pod vedením školského spirituála Vladimíra Ticháňa sa žiakom a učiteľom školy prihovoril predseda banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter. Následne riaditeľka školy Miroslava Štefániková pripomenula víziu a misiu školy a predstavila ciele školy v tomto školskom roku.

            Téma tohto školského roku znie: Záleží mi na meste, v ktorom študujem.

            Riaditeľka školy uviedla, že počas piatich rokov žiaci opakovane prichádzajú do školy v meste Tisovec a považujú za dôležité, aby nepoznali len cestu z autobusovej zastávky do školy. Vysvetlila, že pri všetkých rôznorodých aktivitách a témach bude škola klásť dôraz na Tisovec, aby žiaci poznali jeho históriu, kultúru, osobnosti, občianske aktivity, prírodu aj mestskú samosprávu.

            V tomto školskom roku si škola stanovila 2 základné ciele.

            Prvý dlhodobý cieľ znie - správame sa k sebe s úctou a rešpektom - všetci aktéri vzdelávania. Priateľské vzťahy, bezpečné prostredie a slušnú komunikáciu považuje vedenie školy za predpoklad napĺňania vízie a misie školy.

            Druhý cieľ si pedagogický zbor definoval slovami - od prednášania k sprevádzaniu. Jeho naplnenie bude sprevádzať snaha učiteľov, aby žiaci získavali vedomosti viac aktívne, vlastným myslením a činnosťou a učiteľ ich bude pri tom sprevádzať, usmerňovať a podporovať.

             

            Na záver riaditeľka školy popriala všetkým požehnaný školský rok 2023/2024.

        • Informácia pre žiakov 1. ročníka
          • Informácia pre žiakov 1. ročníka

          • V pondelok 4. septembra 2023 budete mať triednické práce s triednymi učiteľkami a v dňoch 5. - 7. septembra 2023 pôjdete na team building (spoznávací pobyt) na chatu Zbojská. Predpokladaná suma doplatku za team building je 40,- €, ktorú je potrebné vyplatiť 3. septembra 2023 na triednom rodičovskom združení.

            Čo si má žiak zobrať?

            Základné dokumenty – preukaz poistenca, podpísaný informovaný súhlas zákonného zástupcu, ktorý dostanete v nedeľu 3. septembra 2023 na triednom rodičovskom združení.

            Oblečenie – dĺžka pobytu je 3 dni. Počas týchto dní bude dieťa potrebovať najmä pohodlné oblečenie, teda tepláky, teplý sveter alebo mikinu, spodné sprádlo, ponožky, pyžamo, pršiplášť, šiltovku alebo obdobnú pokrývku hlavy. Rovnako ako pri oblečení platí, že obuv má byť predovšetkým pohodlná, taká, na ktorú je už noha zvyknutá, ideálne tenisky, resp. športovú obuv, nepremokavú obuv a nejakú ľahšiu obuv – šľapky, v ktorých sa môže pohybovať večer po izbe. Odporúčame sa pobaliť do turistického batohu, pretože sa určitá časť ku chate Zbojská pôjde pešo prírodou.

            Hygiena a zdravie – sprchovací šampón, zubná pasta a kefka, hrebeň (ak je treba), uterák, fľaša na vodu (na dodržanie pitného režimu).  K ochrane pred hmyzom repelent.

            Lieky, ak ich dieťa potrebuje užívať pravidelne. O ich užívaní je potrebné informovať triedneho vyučujúceho. Iné lieky v prípade bolesti, horúčky, obväzy, leukoplasty baliť nemusíte.

            Vreckové síce nepatrí k povinným súčastiam, je však dobré dať dieťaťu zopár eur.

            O stravu bude postarané, ak však má dieťa maškrtný jazýček, môžete mu zabaliť zopár obľúbených sladkostí.

            Teenegera asi sotva presvedčíte, aby si mobil so sebou nebral. Ak sa mobil poškodí či stratí škola nenesie za to zodpovednosť, ani za ostatné elektronické zariadenie  ako PC, tablety, hudobné prehrávače, hry, fotoaparáty a iné škola nenesie zodpovednosť.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami:)

          • Slávnostné otvorenie školského roku 2023/2024 bude 3. septembra 2023.

          • Vážení rodičia,

            V mene školy, ako aj v mene Rady rodičov Vás pozývame na otvorenie školského roku 2023/2024, ktoré sa uskutoční 3. septembra 2023 o 15:00 hodine v Evanjelickom a.v. chráme v Tisovci.

            Po slávnostných Službách Božích bude plenárne Rodičovské združenie, na ktorom bude potrebné prerokovať dodatok k stanovám Združenia rodičov a priateľov EGT a návrh zvýšenia členského príspevku.

            List Rady rodičov a návrh dodatku do stanov nájdete v prílohe správy rodičom na EduPage.

            Prajeme ešte pekný zvyšok leta a tešíme sa na stretnutie s Vami.

        • EGT počas letných prázdnin
          • EGT počas letných prázdnin

          • Vedenie Evanjelického gymnázia v Tisovci Vám oznamuje,

            že počas letných prázdnin bude škola pre verejnosť otvorená

            v pracovných dňoch od 9:00 hod. do 11:00 hod. (vstup cez zadný vchod).

            V prípade potreby nás môžete kontaktovať na telefónnom čísle:

            sekretariát školy                 047/55 11 700

             

            Zároveň Vám oznamujeme, že z dôvodu čerpania dovoleniek

            bude škola administratívne zatvorená

            v období od pondelka 24.07.2023 do piatka 18.08.2023.

            naliehavom prípade počas obdobia administratívneho zatvorenia školy

            sa môžete s nami skontaktovať na telefónnych číslach:

             

            • v prípade nejakých špecifických požiadaviek a otázok (vedenie školy)

                               Mgr. Miroslava Štefániková, riaditeľka (Hnúšťa)                      0908 852 995

                               Mgr. Jaroslava Szczyrbová, zást. riaditeľky (Tisovec)             0908 962 319

            • v prípade iných požiadaviek alebo doručenia poštovej zásielky (THP úsek)

                               Ing. Hana Homoľová, zást. pre ekonomické veci (Tisovec)    0911 179 854

                               Mgr. Martina Paľová, sekretárka (Klenovec)                           0903 492 746

             

            Za pochopenie Vám ďakujeme.

        • Zamestnanci EGT na relaxačnom pobyte
          • Zamestnanci EGT na relaxačnom pobyte

          • V dňoch 4. - 6. júla 2023 tak ako každý rok, aj tento rok všetci zamestnanci školy absolvovali relaxačný pobyt po ukončení školského roku. Tento krát sme navštívili Spišský kraj, konkrétne Starú Ľubovňu a okolité miesta. Našimi aktivitami boli prechádzky, turistka a cykloturistika v okolí Stará Ľubovňa, návšteva Hradu Stará Ľubovňa a skanzenu pod hradom, Viktóriiných záhrad s bludiskom Čertova skala, Nestville Park Hniezdne a mnohé iné.

            Všetkým prajeme, aby si oddýchli počas letných prázdnin a načerpali energiu do ďalšieho školského roka.

        • Slávnostné služby Božie pri ukončení školského roka 2022/2023
          • Slávnostné služby Božie pri ukončení školského roka 2022/2023

          • A je to tu!

            Poslednou bodkou na záver školského roka boli slávnostné služby Božie, ktoré sa konali v piatok 30. júna 2023 a boli spojené s odovzdávaním ocenení žiakom, ktorí počas roka reprezentovali školu v rôznych olympiádach, súťažiach, projektoch v rámci Slovenska, no aj v medzinárodných projektoch a programoch. Svojimi duchovnými, kultúrnymi, sociálnymi a mnohých inými aktivitami nám ukazovali, čo sa v nich skrýva.

            Všetkým prajeme príjemné prežitie letných prázdnin, načerpanie veľa energie do ďalšieho školského roka, ktorý začne v nedeľu 3. septembra 2023 o 15:00 hod. slávnostnými službami Božími v Evanjelickom a. v. chráme v Tisovci.

            Text a foto: - egt -

        • Posledný školský týždeň
          • Posledný školský týždeň

          • Dočkali sme sa!

            Koniec ďalšieho školského roka!

            Aby sme to uzavreli tak ako sa patrí, jednotlivé triedy s vyučujúcimi a triednymi učiteľkami v poslednom školskom týždni spoznávali krásy Slovenska výletmi po známych, aj tých menej známych miestach:

            I.A - Košice

            II. A - Predná Hora, Tisovec

            II. B - Banská Bystrica, Tisovec

            III. A - Muráň a Splav Hronu

            III. B - Revúca, Tisovec

            IV. A - Krpáčovo, Tisovec

            IV. B - Dedinky.

            Veríme, že si odniesli príjemné spomienky a zážitky, na ktoré budú dlho spomínať. 

            Text a foto: - egt -

        • Školy za demokraciu
          • Školy za demokraciu

          • V priebehu tohto školského roka sme v rámci programu Školy za demokraciu (koordinovaného Centrum komunitného organizovania pod záštitou Pedagogickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici) s II. A triedou realizovali niekoľko vzdelávacích workshopov.

            Boli zamerané na rozvoj kritického myslenia, neformálne vzdelávanie k ľudským právam a interkultúrne vzdelávanie. Hovorili sme o právach žien na Slovensku a vo svete, o rôznych izmoch a fóbiách v spoločnosti, prebrali sme totalitné režimy a porovnali sme ich s demokraciou, vytvárali sme vlastné politické strany aj s programom a spoznali sme príbeh Magdalény Robinsonovej, poprednej slovenskej fotografky.

            Celá II. A trieda ďakuje úžasnej lektorke Zuzke Szabóovej za výborné workshopy počas celého školského roka. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            Text a foto: K. Jakubcová

            In this school year, as part of the School for Democracy program (coordinated by the Center for Community Organization, under the auspices of the Faculty of Education of the Matej Bel University in Banská Bystrica), we implemented several educational workshops with the 2A class.

            They were focused on the development of critical thinking, informal education about human rights and intercultural education. We talked about women's rights in Slovakia and the world, about various „isms“ and phobias in the society. We discussed different totalitarian regimes and compared them with democracy, we created our own political parties with a program, and we got to know the story of Magdaléna Robinsonová, a leading Slovak photographer.

            The entire 2A class is thankful to a wonderful lecturer Zuzka Szabóová for the excellent workshops that she prepared throughout the school year.

            Text and foto: K. Jakubcová

        • Škola šmyku
          • Škola šmyku

          • Od pondelka 19.6. do utorka 20.6.2023 sme využili zaujímavú ponuku pána Jána Bazovského, odborníka na bezpečnosť v cestnej premávke v spolupráci s pánom primátorom mesta Tisovec Jánom Vengrínom a SOŠ Tisovec a zúčastnili sme sa prednášky o bezpečnosti na cestách a možnostiach prevencie pred nehodami.

            Žiaci a učitelia, ktorí sú držiteľmi vodičského preukazu mali možnosť absolvovať kurz školy šmyku a bezpečnej jazdy na špeciálne upravenom aute. Jazdili sme na umelej tráve na mestskom ihrisku spolu s inštruktorom Jánom Bazovským a jeho pomocníčkami našimi bývalými žiačkami Jankou a Slávkou Haluškovými.

            Absolventi kurzu získali oficiálny certifikát školy šmyku a bezpečnej jazdy. Všetkým sa jazda plná šmykov páčila a veríme, že sa naučili ako sa správne zachovať v prípade šmyku na cestách., čím predídeme zbytočným dopravným nehodám a stratám na majetku a životoch.

            Ďakujeme spoločnosti Škola šmyku , Jánovi Bazovskému a primátorovi mesta Jánovi Vengrínovi za organizáciu tohto zaujímavého podujatia.

            Text: G. Antalová

            Foto: - egt - 

            School of skidding

            From Monday June 19th to Tuesday June 20th, we took advantage of the interesting offer of Mr. Ján Bazovský, an expert in road traffic safety, in cooperation with Tisovec Mayor – Mr. Ján Vengrín and SOŠ Tisovec, and we attended a lecture on road safety and accident prevention options.

            Students and teachers who hold a driver's license had the opportunity to attend the course of  skidding control and safe driving on a specially modified car. We rode on artificial grass on the municipal playground together with instructor Ján Bazovský and his assistants, our former students Janka and Slávka Halušková.

            The graduates of the course received an official certificate of the school of skidding and safe driving. Everyone enjoyed the ride full of skidding and we believe that they learned how to behave properly in case of skidding on the roads, thereby preventing unnecessary traffic accidents and loss of property and lives.

            We thank the Skola smyku company, Ján Bazovský and the mayor of the city Ján Vengrín for organizing this interesting event.

            Text: G. Antalová

            Foto: - egt - 

        • Posledná hodina informatiky
          • Posledná hodina informatiky

          • S II.A sme mali poslednú hodinu informatiky, hovorili sme si o tom z čoho sa skladá počítač. Nejaké sme aj rozobrali a skúšali skladať. Hodina nás naozaj bavila.

            Text a foti: - egt -

        • Plavecký výcvik žiakov 1. ročníka
          • Plavecký výcvik žiakov 1. ročníka

          • V dňoch od 19. – 21. 6. 2023 sa uskutočnil plavecký výcvik pre žiakov 1. ročníka, ktorý sa konal na mestskom kúpalisku v Tisovci pod vedením inštruktorov p. Štefánika, p. Vojtekovej a Kubinskej. Žiaci si precvičili všetky plavecké štýly (prsia, kraul aj znak), vyskúšali si skoky do vody ako aj plaveckú obrátku. Žiaci, ktorí sa z rôznych dôvodov plaveckého výcviku nezúčastnili pomáhali pri skrášľovaní okolia školy. Počasie im prialo, takže plavecký si všetci naplno užili.

            Text: M. Kubinská

            Foto: - egt -

        • Deň Európy - vyhodnotenie projektov
          • Deň Európy - vyhodnotenie projektov

          • Dňa 19. júna 2023 sa na našej škole konalo vyhodnotenie súťaže projektov o členských štátoch Európskej únie. Jednotlivé triedy mali rozdelené krajiny medzi seba a ich úlohou bolo nájsť a spracovať informácie o týchto krajinách.

            I.A1 - Španielsko - 1. miesto

            II.B - Francúzsko - 2. miesto

            IV.B - Švédsko - 3. miesto

            III.B - Belgicko - účasť

            I.A2 - Poľsko - účasť

            Ďakujeme všetkým zúčastneným a gratulujeme výhercom.

            Text: V. Iždinská (II.B)

            Foto: G. Zacherová (II.A)

            On June 19, 2023, the evaluation of the project competition about the member states of the European Union took place at our school. Individual classes had countries divided among themselves and their task was to find and process information about these countries. We appreciate the effort of everyone who participated and we congratulate the winners.

            Text: V. Iždinská (II.B)

            Foto: G. Zacherová (II.A)